onsdag 18 maj 2016

Vecka 20: Mörka kvinnliga karaktärer

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjz0_GOguLMAhWJjiwKHf36D9sQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.huffingtonpost.com%2F2013%2F10%2F10%2Fkill-bill-vol-1-10th-anniversary_n_4072527.html&bvm=bv.122129774,d.bGg&psig=AFQjCNEbOsoDi2XhjoIJsrCEzuZIuzBe0Q&ust=1463605622995544

 Detta är ett samarbete med Felicia, Sara, Emelie och Karin. Glöm inte kolla in deras inlägg om veckans tema!

Veckans tema är "Kvinnlig karaktär", och just karaktärer är ett ämne som är oändligt. Det finns så många att nämna som är speciella och minnesvärda på olika sätt, och därför tänker jag specificera mig på mörka kvinnliga karaktärer, d.v.s kvinnor med t.ex. ett mörkt förflutet eller bara ett mörkt hjärta.

The Bride (Kill Bill)
Först ut är en av mina absoluta favoriter när det gäller kvinnliga karaktärer. Den jag syftar på är The Bride från Quentin Tarantino's Kill Bill. Detta är en riktigt kick-ass huvudkaraktär med ett starkt mål och en stark vilja att nå detta mål oavsett vad eller vem som står i hennes väg. Med det sagt har hon ändå ett mörkt inre på grund av sitt förflutna. The Bride spelas av ingen mindre än Uma Thurman. 


Velma Kelly (Chicago)
Velma Kelly är en karaktär från musikalfilmen Chicago. Hon sjunger och dansar och mördar. Velma är en kallblodig mördare, men sjunga kan hon! Catherine Zeta-Jones är fantastisk i rollen och det bevisade hon genom att ta hem Oscarn för bästa kvinnliga biroll. 


Bellatrix Lestrange (Harry Potter)
Bellatrix är helt galen, men hon är bara så... speciell. Det är omöjligt att inte beundra henne på något sätt, åtminstone Helena Bonham Carter för prestationen. Men Bellatrix i sig är en väldigt intressant karaktär när det gäller det yttre snarare än det inre (som bara verkar bestå av ren madness). 


Amy Dunne (Gone Girl)
Gone Girl är en fantastisk film, men även väldigt svår. Främst beror det på karaktären Amy Dunne som är väldigt svår att få ett grepp om. Utan att uttala mig för mycket om filmens handling, kan jag säga att Amy Dunne garanterat är en karaktär som platsar på denna lista på grund av hennes ovanliga inre. 


Cersei Lannister (Game of Thrones
Cersei, självklart. Hemsk kvinna. Beundransvärd kvinna. Förfärlig kvinna. Vad ska man tycka egentligen? Ibland är det omöjligt att inte respektera henne lite grann åtminstone, men den känslan varar sällan länge då hon jämt återbevisar vilken hemsk människa hon är. 


Constance Langdon (American Horror Story: Murder House)
Constance Langdon är en karaktär från första säsongen av American Horror Story. Från att vara en underlig granne, till säsongens främsta antagonist lyckas hon frambringa mycket blandande (men främst obehagliga) känslor från publiken. Så var det åtminstone för mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar