onsdag 4 maj 2016

Vecka 18: Sport

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjh0_yKy77MAhUFXCwKHW7fCPUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.fanpop.com%2Fclubs%2Fthe-blind-side%2Fimages%2F9351723%2Ftitle%2Fblind-side-wallpaper&psig=AFQjCNE47U9HSjEjQ3MJ1bDEBibtiVq8KQ&ust=1462388300558035

 Detta är ett samarbete med Felicia, Sara, Emelie, Julia och Karin. Glöm inte kolla in deras inlägg angående temat!

Sport är inget som ligger mig särskilt nära om hjärtat tyvärr, varken när det gäller att själv spela, titta på matcher eller ens se filmer som kretsar kring en viss sport. Men det finns en viss film som poppar upp i mitt huvud direkt när jag tänker "sportfilm". Denne heter The Blind Side, hade biopremiär under år 2009 och i rollerna ser vi bl.a. Sandra Bullock, Quinton Aaron, Lily Collins och Kathy Bates.

The Blind Side är en väldigt stark film med ett fint budskap som jag absolut skulle rekommendera. Jag skulle även själv vilja se den igen då det var ett tag sen nu. Filmen följer den verklighetsbaserade Michael Oher och vi får här följa honom på hans resa från att vara hemlös till att bli en av världens mest beryktade NFL-spelare i amerikansk fotboll. Sandra Bullock vann en Oscar för sin prestation som karaktären Leigh Anne Tuohy, en framgångsrik kvinna som tar in den unge afro-amerikanske mannen i sitt hem och därefter hjälper honom uppnå sitt fulla potential. Stort tips, ett plus om du är intresserad av sport men absolut inget måste då detta är en biografisk dramafilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar