måndag 16 maj 2016

Skins: Volym 1

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj04qWuqd_MAhWkCpoKHbiTBDgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fgo.sky.com%2Ftvboxsets%2Fseries%2Fcontent%2Fseries%2Fc196bd7da8341510VgnVCM1000000b43150a____&psig=AFQjCNHkh_i9E1jbSBFcZ4Rm8UZoO9UtBQ&ust=1463513119115949

Skins är en brittisk dramaserie från 2007, skapad av Jamie Brittain och Bryan Elsley. Serien är avslutad och består av sju säsonger. Första säsongen innehåller totalt nio avsnitt på ca 40 minuter/avsnitt.

Skins följer en grupp ungdomar i Bristol under deras uppväxt då de genomgår alla möjliga utmaningar. Det är allt ifrån alkohol och droger till kärlek och sorg, men trots allt de går igenom är det i grunden vänskapen mellan karaktärerna som vi får följa. I första säsongen ser vi skådespelare som bl.a. Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, Hannah Murray, April Pearson, Larissa Wilson, Dev Patel, Mitch Hewer och Kaya Scodelario. Många namn att komma ihåg.

Nu har jag då slutligen sett klart första säsongen av denna serie som jag velat se så länge. Jag såg första avsnittet för ungefär två år sedan, men gillade det inte och gav tyvärr upp alldeles för tidigt. Jag visste redan då att jag skulle ge den en ny chans eftersom jag antog att jag skulle gilla det mer efter några avsnitt, men sköt fram det tills... ja, för några dagar sedan. Efter andra avsnittet fick jag ett sug efter att se mer, och därefter gillade jag serien mer och mer för varje avsnitt. Nu efter nio avsnitt kan jag säga att jag verkligen gillar den. Det är svårt att säkert säga vad det är som gör Skins så bra, men främst är det nog dess unikhet i det faktum att den är så ärlig. Det är lite samma sak som med den liknande brittiska serien Misfits, men seriösare. Till skillnad från Misfits spelar Skins mycket på drama, verklighet och relationer istället för humor. Det är denna verklighet som gör Skins så fängslande, dels är det lättare att relatera till åtminstone någon av karaktärerna och dels så blir man så mycket mer berörd när något jobbigt händer med någon av dessa karaktärer. Man lär sig älska allihop trots att de alla har sina brister. För det är ju det Skins gör så bra - de går djupt in på varje karaktär. 

https://www.youtube.com/watch?v=u4My2ou0fs4

Varje avsnitt av Skins följer en viss karaktär mer än övriga. Exempelvis så heter pilotavsnittet "Tony" och följer karaktären Tony. Vi får då lära känna honom - både på gott och ont. Detta kanske inte är bästa karaktären att ta som exempel, men slutsatsen är helt enkelt att varje avsnitt går så djupt in en karaktärs känslor och personlighet, att det verkligen känns som att man känner dem. Som om man är en i gänget, en av de där vännerna. Det är också det som gör att Skins blir så tilltalande, varför man hela tiden vill se mer. 

Nu när jag har tagit upp anledningarna till varför Skins är värd att ses, kan jag även gå lite mer in på helheten kring serien. Eftersom serien på många sätt är väldigt verklighetstrogen så inräknas där både de kraftiga och råare delarna av verkligheten. Serien berör och beskriver karaktärer på ett bra sätt, men när det gäller miljö så är serien inte särskilt vacker att titta på. Detta är något jag kan ha lite svårt för, och vissa saker hade jag gärna sluppit se. Ett exempel är scenerna som utspelar sig morgonen efter att en stor fest tagit plats. Ungdomar som ligger och sover på golven, täckta i spya och matrester. Mumsigt. 

Något mer jag lade märke till under säsongen var musiken. Serieskaparna har använt sig av musik på ett väldigt bra sätt, och detta gjorde många scener extra kraftfulla. Jag gillade hur säsongen avslutades med låten "Wild World" där alla karaktärer deltog i sjungandet, givetvis förstår man att det inte hände på riktigt men det blir ändå så kraftfullt på något sätt. Det var en perfekt avslutning på en bra säsong. 

Jag gillade Skins första säsong och ser mycket potential för seriens utveckling. Jag kan absolut rekommendera serien om du gillar drama, relationer, och inte har problem med serier som tar upp allvarliga ämnen blandat med sex och droger. Jag är glad att jag gav serien en andra chans och ser fram emot nästkommande säsonger! 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjfyv_cqt_MAhWxZpoKHS16AkwQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fpt.forwallpaper.com%2Fwallpaper%2Fskins-series-1-sid-and-cassie-1015524.html&psig=AFQjCNEFt4KwJuPWR7ScjtiIdQArINvXEQ&ust=1463513485518094

4 kommentarer:

 1. Åh, du har så mycket bra framför dig <3

  SvaraRadera
 2. yyyyay!!! :D :D :D älskade skins, kul att du gillade serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde jag verkligen, men det tog några avsnitt :)

   Radera