lördag 21 maj 2016

10 anledningar till att se Misfits!

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi_zK7fz-vMAhVMCpoKHQ5gCsYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.flickeringmyth.com%2F2014%2F09%2Fantonia-thomas-says-misfits-movie-plans-shelved%2Fmisfits-series-1%2F&psig=AFQjCNFQEtzmoIu0DAt4moFMKXpKmI2W1w&ust=1463935739335058

Som jag nämnde i något inlägg för några veckor sedan så har jag börjat se om den brittiska tv-serien Misfits, och förra veckan såg jag klart både första och andra säsongen och jag kan nästan säga att jag gillar den ännu bättre nu än jag gjorde första gången. Då var det en del grejer jag störde mig på, men nu när man verkligen känner karaktärerna så är det lättare att förstå dem. Men, eftersom jag redan har skrivit säsongsrecensioner av de två första säsongerna här på bloggen så tänker jag bara länka till dem. Istället för att skriva nya likadana inlägg så tänkte jag göra en lite roligare grej för att sammanfatta säsongerna, nämligen att ta upp de tio främsta anledningarna till varför jag verkligen älskar serien. Enjoy!

Recension av säsong 1 kan läsas HÄR.
Recension av säsong 2 kan läsas HÄR

Nu när jag läser igenom recensionerna så ser jag att jag inte gått särskilt ingående på serien, och då kanske denna lilla lista blir ett bättre sätt att få en inblick i vad för sorts serie Misfits är! 

Seriens handling enligt IMDB: "A group of young offenders doing community service get struck by lightning during a storm, and begin to develop superpowers."

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj3goH4z-vMAhWGF5oKHfhrAPQQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fe4-misfits.wikia.com%2Fwiki%2FThe_Misfits_Gang&psig=AFQjCNEWieopGzuQEy1HcyIzSfKdPjaAig&ust=1463935791062338

10 ANLEDNINGAR TILL ATT SE MISFITS!

1. Sci-fi delen
Science fiction delen av Misfits kan vara en av de bästa. Jag har alltid varit fascinerad av tidsresor, framtidsblickar o.s.v, och detta bjuds en hel del på i Misfits, främst i säsong 2. 

2. Humorn
Humor finns det gott om i Misfits, och detta är faktiskt största anledningen till varför jag gillar serien. Komedin finns ständigt i varje avsnitt, både i form av underhållande handlingar och roliga repliker. En av mina favoritrepliker från serien är denna: "We're a bunch of young offenders and not one of us knows how to steal a car. That is pathetic!". Många av replikerna i serien blir som roligast när man vet vad det egentligen handlar om, och därför måste man nästan se avsnitten för att förstå. 

3. Karaktärerna 
Karaktärer är något varje serie måste göra bra för att lyckas. Ingen av karaktärerna är särskilt djupa till en början, men ju mer man ser av serien, desto bättre förstår man dess huvudkaraktärer. De har alla sina olika personligheter som oftast är ganska ytliga, men å så underhållande. I slutet av säsong två har inte bara vi lärt känna karaktärerna bättre, utan de har även börjat lära känna varandra bättre.

4. Superkrafterna
Superkrafter är något som blivit väldigt stort de senaste åren i både film- och serievärlden. Men det vi oftast får ta del av är riktigt amerikanska filmatiseringar, och därför blir det så annorlunda och samtidigt så bra i Misfits. I och med att serien utspelar sig i Storbritannien känns det både mer annorlunda och verkligare. Det blir bara så bra. Som karaktären Nathan Young sa i pilotavsnittet - "Superpowers? No, that kind of thing only happens in America."

5. Ärligheten
Precis som många andra brittiska serier i jämförelse med amerikanska serier, så är Misfits väldigt ärlig både när det gäller handlingar, utfall efter dessa handlingar samt dialoger mellan karaktärerna. Många amerikanska serier böjer gärna på verkligheten och får enkla saker att verka svårare medan svårare saker framstår som enklare. Misfits är ärligare och visar livet lite som det egentligen är för många, istället för att förfina saker. Detta har Mitfits gemensamt med den andra brittiska serien Skins. Har du sett Skins så förstår du nog vad jag menar där.

6. Gömda budskap i dialoger, skämt och händelser
Något annat jag verkligen uppskattar i Misfits, som faktiskt går lite hand i hand med den ärlighet jag nämnde ovan, är gömda budskap. Budskap är något jag alltid letar efter när jag ser en film, och även om det tar ett tag att hitta det i en serie som Misfits så betyder det inte att det inte finns där. Ett exempel är en scen i säsong två (inga spoilers) då en karaktär säger något som både får oss att skratta och tänka efter samtidigt, nämligen följande replik: "Gay, straight, retarded... why do we have to put labels on everything?". Repliken framstås som skämtsam, vilket den även blir eftersom scenen är väldigt underhållande, men den har också ett budskap och det förstår man om man tänker efter på vad som faktiskt sägs.

7. Spänningen
Trots all underhållning som Misfits bjuder på så tar inte denna över helt och hållet - de lyckas faktiskt även hålla en bra och jämn spänning genom båda de första två säsongerna. Man ser gärna mer eftersom det finns en del mysterier som man vill veta mer om, eller bara frågor man vill ha svar på. Det kan handla om hemligheter våra huvudkaraktärer tvingas hålla gömda, men även om identiteter man vill ha reda på. Dessutom spelar många avsnitt mycket på liv och död, och därför vill man såklart se vidare för att vi vill se så att våra huvudkaraktärer mår bra och inte kommer till skada.

8. Skådespelarna
Skådespelarna gör verkligen bra jobb, och de passar alla väldigt bra i sina roller. Främst gillar jag Robert Sheehan som spelar karaktären Nathan Young - många av hans scener är så hysteriskt roliga att man bara beundrar skådespelaren för att kunna spela så bra samtidigt som man beundrar övriga skådespelare för att kunna hålla minen medan han gör många av sina scener. Även Lauren Socha passar perfekt i rollen som Kelly och likaså Iwan Rheon som spelar den tystlåtne Simon. Honom har vi ju senare sett i bl.a. Game of Thrones, och även där bevisar han sin stora talang som den psykopatiska karaktären Ramsay Bolton.

9. Brittiska självklarheten 
Misfits är så brittiskt det bara kommer. Ärligheten är en stor del av detta, men även språket - både när det gäller dialekterna och sättet de pratar på. Ord används som man bara hör i typiskt brittiska filmer - "twat", "bullocks" och "wanker" är bara några exempel. Man undrar ju om det verkligen är så, att britterna svär mer än några andra folk. För det gör de verkligen hela tiden, både i Misfits och Skins

10. Nathan Young
Visst, jag har redan nämnt karaktärerna, men Nathan är en helt egen kategori i sig. Det finns ingen tvekan om att irländaren Nathan Young är den roligaste karaktären Misfits har att erbjuda hittills, och troligtvis även någonsin. Även om jag inte ännu sett de sista tre säsongerna så tvivlar jag på att någon karaktär kommer slå hans humor. Dock går det inte att neka att han är ett riktigt douche. Han är elak, tänker sig inte för innan han säger något och därför är det en karaktär jag aldrig någonsin skulle vilja lära känna i verkligheten. Men att se honom på skärmen skadar aldrig, även om man ibland har lust att slå till honom. Att han är så otroligt underhållande gör dock att man älskar honom ändå. Jag kan säga direkt - klarar man inte av honom som karaktär så kommer man aldrig kunna ta sig igenom denna serie. 

Detta var allt, som sagt så är Misfits ett stort tips om du gillar brittiskt ärlig humor blandat med härliga karaktärer! En bonus är att säsongerna är så korta - passar i alla fall mig perfekt eftersom jag lätt tröttnar annars! 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjxr-WI0OvMAhWpCpoKHSfZABUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.fanpop.com%2Fclubs%2Fmisfits-e4%2Fimages%2F18455658%2Ftitle%2F2x02-screencap&bvm=bv.122448493,d.bGs&psig=AFQjCNFqvlvaUpQFI2w4GqT1iRtAkLG4fA&ust=1463935748016095

Trailer:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar