onsdag 27 april 2016

Vecka 17: Bästa foto

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwinsMimia3MAhXJWSwKHX_eCE8QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fbooknode.com%2Fl_invention_de_hugo_cabret_0111118%2Fcovers&psig=AFQjCNFqPymlAzB1E2mW3jAGSwyILag4hw&ust=1461786526079982

Detta är ett samarbete med Felicia, Sara, Emelie, Julia och Karin. Kolla även in deras inlägg om veckans tema!

Veckans tema är "bästa foto" och därför tänkte jag välja att tipsa om tre filmer som vunnit just denna kategori i Oscarsgalan under åren. Dessa tre är alla filmer som ligger mig personligen nära om hjärtat och verkligen skulle rekommendera till er alla.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi8kJXRia3MAhWLhywKHRL6DSkQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.storypick.com%2Flife-of-pi%2F&bvm=bv.120551593,d.bGg&psig=AFQjCNGZBZFwrIgv61DPpsDmuaOy2WGV9Q&ust=1461786585840865
Berättelsen om Pi (Claudio Miranda, 2013)
Detta är en helt fantastisk film som jag starkt rekommenderar. Gillar du drama, äventyr och vackra vyer så bör du verkligen inte missa Berättelsen om Pi. Här får vi följa en ung pojke som efter ett skeppsbrott tvingas överleva på en flotte mitt ute på havet, tillsammans med den enda andra överlevaren - en bengalisk tiger. Miljön är verkligen fantastisk och berättelsen stark. Stort tips.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjPmKe-ia3MAhVC3iwKHQSSCYIQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fboxofficebuzzab.wordpress.com%2Ftag%2Finvention-of-hugo-cabret%2F&psig=AFQjCNG-qDN9El7zEypCefzXE-U9Bie64g&ust=1461786575869593
Hugo Cabret (Robert Richardson, 2012)
Hugo är även den en film som är välförtjänt av sin Oscar för bästa foto. Filmen innehåller mycket vackra färger vilket jag skulle tro är största anledningen till priset. Detta är en av de få filmer jag faktiskt läst boken av efter att ha sett filmen, helt enkelt eftersom jag älskade filmen så mycket att jag inte kunde få nog. Hugo utspelar sig under 30-talet och följer en ung föräldralös pojke som bor ensam på en tågstation. Medan han undviker att bli fasttagen av polisen och skickad till ett barnhem, jobbar han på att bygga färdigt en maskin som hans pappa påbörjade innan han dog. I huvudrollen som Hugo Cabret ser vi Asa Butterfield och några biroller spelas av bl.a. Chloe Grace Moretz och Ben Kingsley. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjC9YGSia3MAhUD8ywKHTKFBVgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwesharepics.info%2Fimagedgkl-dances-with-wolves-wallpaper.asp&psig=AFQjCNHA98z-KZAqFTc7yeFwBpqsJqAABQ&ust=1461786482954289
Dansar med vargar (Dean Semler, 1991)
Sist men inte minst har vi den kända klassikern Dansar med vargar som är en så otroligt bra film av så många anledningar, däribland den vackra fotogeniska miljön som gör sig så bra tillsammans med en proffsig bildkvalitet. Dean Semler gjorde med andra ord sitt jobb bra, och för det vann han en Oscar under 1991 års Oscarsgala. Dansar med vargar är en vacker film med ett viktigt samt berörande budskap. Filmen utspelar sig från år 1863 och berättar om huvudkaraktären John Dunbar's resa från att vara löjtnant i den amerikanska armén, till att leva i det fria och hitta vänner i indianerna såväl som i vilda vargar. 

Alla dessa tre filmer är filmer som jag skulle rekommendera till vem som helst utan någon som helst tvekan, oavsett vad du personligen gillar för genrer. Dessa filmer är fantastiska på olika sätt, men det de alla delar gemensamt är att de är väldigt vackra att titta på tack vare den välgjorda fotografin.

4 kommentarer:

 1. Åh, älskar Dansar med Vargar <3 Life of Pi är också fantastisk även om den nästan fick mig att gråta. Hugo Cabret har jag däremot inte sett än :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, både Life of Pi och Dansar med vargar är väldigt känslosamma och väldigt vackra berättelser :) Du borde verkligen se Hugo Cabret, den är verkligen sevärd.

   Radera
 2. Åh, Dansar med vargar är fin, vad jag minns! Jag har bara sett den en gång och minns tyvärr ganska lite av den, konstigt nog. Har inte sett de två övriga... Blev dock intresserad nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är sevärda och Dansar med vargar är en sådan klassiker så den kan även vara värd att se igen om man glömt bort det mesta :)

   Radera