onsdag 13 april 2016

Vecka 15: Kärlek

Detta är ett veckosamarbete med Felicia, Emelie, Sara, Julia och Karin. Inläggen publiceras någon gång under dagen, så kolla gärna in deras inlägg om temat genom att klicka på namnen!

Denna veckans tema är "kärlek" och det är ett väldigt utbrett tema när det gäller film och tv. Det finns ju massvis med olika typer av kärlek, men jag tänkte att det lättaste är väl att ta upp lite olika s.k. "ships" man haft under åren. Jag kommer faktiskt fokusera på tv-serier eftersom man får längre tid på sig att lära känna karaktärerna och verkligen leva in i relationerna mellan dem. Detta är svårare i filmer då de är mycket kortare och därför inte kan gå lika djupt in i karaktärerna.

Detta blir helt enkelt en topplista på mina favoritpar från TV, där jag kommer begränsa mig till de fem största. De som man verkligen suttit och hållit tummarna för att den där kyssen äntligen ska ske.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjE4POLzovMAhWKhywKHcUbBgQQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.fanpop.com%2Fclubs%2F24%2Fimages%2F1157802%2Ftitle%2Ftony-michelle-wallpaper&psig=AFQjCNGPAiJJO0IZUdS9FhfM4lcu445b2Q&ust=1460636761226895
Tony & Michelle (24)
Störst av alla är nog faktiskt dessa två. Tony & Michelle från den actionspäckade tv-serien 24. Detta är en av de första serierna jag maratonkollade, och även om det var längesen så minns jag hur beroende jag var av dessa två, framförallt mellan säsong 2-4. Ser jag en bild eller scen av dessa två idag så hamnar nostalgin på topp och jag blir lika inkörd i nördigheten all over again. Tony är min favoritkaraktär från denna serie, han utvecklades verkligen från första avsnittet in till det sista, och hans relation till Michelle var alltid väldigt berörande. Även om mycket av det som hände om och om igen, krossade mitt hjärta så får det mig inte att älska dessa två något mindre. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiW7c3_oozMAhVqJJoKHe7BAb0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fchicvintagebrides.com%2Findex.php%2Fbridal-wear%2Fdownton-abbey-series-3%2F&psig=AFQjCNGz2fhZ074vxZZVCNXdZzDAv0C8lA&ust=1460659552257332
Mary & Matthew (Downton Abbey)
Mary & Matthew visste man ganska fort att de skulle bli ett par, men jag trodde verkligen aldrig att jag skulle älska dem så mycket. Till en början kändes det mest som ett påtvingat äktenskap och Mary var inte precis någon favoritkaraktär från min sida. Men jag lärde mig älska dem och därför blev jag helt (spoilers, läs vidare på egen risk--->) förkrossad när Matthew dog i slutet av säsong tre. Även om jag redan visste vad som skulle hända eftersom spoilers tyvärr finns överallt på internet...

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&ved=0ahUKEwickJCLq4zMAhXpAJoKHaE4B6YQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Feztv.ag%2Fep%2F27061%2Fnikita-1x20-hdtv-asap%2F&psig=AFQjCNGF9hTLDHL28vQ0v_13ynlzhc_K9Q&ust=1460661723961718
Michael & Nikita (Nikita)
Nikita är en serie jag kollade igenom på bara några veckor, och en av anledningarna till varför den var så beroendeframkallande var dessa två. Jag gillade verkligen hur de, när serien startade, var fiender men mot slutet älskade varandra mer än något annat. Även om det visserligen blev ganska självklart genom serien att de alltid haft en hemlig kärlek för varandra som de bara inte vågade erkänna... Hur mycket härligheter vi än fick mellan dessa två genom säsongerna så måste jag säga att slutet av säsong 1 var det bästa. När det hintades som mest, och deras kärleksrelation äntligen blev verklighet. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&ved=0ahUKEwiz9siwq4zMAhWjZpoKHeGADaoQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D_zYRDN1KkMA&psig=AFQjCNH6TrFjvBVxroAxAlNisEcAI2mfQQ&ust=1460661802502562
Chuck & Sarah (Chuck)
Chuck & Sarah. Chuck & Sarah. Chuck & Sarah. Vad finns det att säga egentligen? Det har alltid varit dessa två, det visste man redan i första avsnittet när Sarah för första gången steg in i Buy More. Vad jag älskar mest med dessa två är inte passionen eller äventyret, utan samarbetet och humorn i detta. Genom säsongerna blir de verkligen ett grymt team, och de står alltid vid varandras sida samtidigt som de båda har starka känslor för varandra. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiB-KeWrIzMAhUDEJoKHVeGBLgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Flostpedia.wikia.com%2Fwiki%2FPB%2526J&bvm=bv.119408272,d.bGg&psig=AFQjCNG0Gj6W5Nl9-AOaSoNF2H2Z1LiDPg&ust=1460661811461301
Charlie & Claire (Lost)
Sist men inte minst har vi mitt favoritpar från min absoluta favoritserie. LOST. Charlie är min favoritkaraktär från denna serie, och han är faktiskt den största anledningen till varför jag älskar dessa två så mycket. Claire gillade jag i början, men sen blev hon ganska tråkig och ointressant tycker jag tyvärr... Men det jag älskar, är hur Charlie verkligen har en stor crush på henne genom de första tre säsongerna. Han gör allt för henne, och han är så härlig när han gör det. Han vill bara ställa upp och trots att han inte känt henne alls länge så är han på ett ögonblick redo att agera pappa-roll för Aaron. Bara för att han är så snäll och vill hela tiden hjälpa Claire. Och han är ju så oerhört söt för det. Jag bara älskar honom! En av mina favoritscener mellan dessa två är i pilotavsnittet (tror jag det var i alla fall?) när han frågar henne om hennes man var med på flyget. Hon svarar att hon är ensam och då svarar han bara, medan han försöker bära alla hennes väskor under armarna, "Who needs men, right? Bloody useless.".

2 kommentarer:

  1. Spännande lista! Chuck är en serie som har fångat mitt intresse tack vare dina tips :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker absolut att du ska ge den en chans, det är verkligen en supercharmig serie med en stor blandning av humor, drama, action och spänning. Den skulle ju givetvis varit med i den där kommentaren på serier jag skulle tipsa dig om på din blogg ;)

      Radera