onsdag 6 april 2016

Vecka 14: Superhjältar

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiesqfHoPjLAhXKjiwKHdwOCfAQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fscreencrush.com%2Fbest-superhero-movies%2F&psig=AFQjCNFmY_TU0RHEMogrd1njCT_vD5IoKQ&ust=1459971702494619

Detta är ett samarbete med Felicia, Sara, Emelie, Julia samt numera även Karin som skriver på bloggen Karins Universum. Välkommen in i samarbetet, Karin!

Jag är inte precis den största superhjälte-fanatikern här i världen, även om jag försökt mig på mycket. Har testat serier så som Arrow och The Flash, men ingen av dessa intresserar mig. Antingen känns det för löjligt eller så fastnar jag bara inte utan blir snarare uttråkad. Har även sett en del filmer som varit totala floppar, den senaste såg jag så sent som i torsdags, nämligen Batman v Superman. Den recensionen kommer upp på bloggen så snart som möjligt. När det gäller serier är de enda jag gillat, Agents of S.H.I.E.L.D samt den gamla goa Smallville. Sistnämnda beror nog mest på att jag växt upp med den, inte för att den inte känns löjlig för det gör den. För det mesta. Men ändå mysig på något underligt sätt.

Jag känner att det mest passande för veckans superhjälte-tema, är för mig att skriva om de filmer jag gillar mest där en eller flera superhjältar står i fokus. 

 The Avengers
Jag är inget jätte stort Marvel-fan, inte när det gäller de enskilda filmerna. Men Avengers-filmerna älskar jag verkligen. Okej, Iron Man har jag alltid gillat också. Främst den första. Captain America däremot, nope. Inget för mig. Thor var sådär, helt okej men inte bättre än så. Det jag gillar med Avengers är att de verkligen går ihop som ett team, allihop. Varför följa bara en superhjälte, när man kan följa ungefär tio olika på samma gång? ;-)Superhjältarna
Superhjältarna (Originaltitel The Incredibles) kommer alltid vara en stor favorit när det gäller superhjälte-filmer. Det är utan tvekan en av mina favorit-animerade filmer och jag har sett den miljontals gånger känns det som. Många gånger i vart fall. Riktigt härlig rulle som passar både stora som små. 

Spiderman
Japp, för mig gäller fortfarande de gamla Spiderman-filmerna. Det är utan tvekan de bästa. Tobey Maguire som Peter Parker, James Franco som frienemien Harry och Willem Dafoe som en av tidernas bästa skurkar. Tyckte jag som 10-åring i alla fall. Har alltid gillat alla de tre första Spiderman filmerna och kommer alltid göra det.Kick-Ass
Första gången jag såg denna film stängde jag av den efter ungefär en kvart eftersom den blev så pinsam. Och jag hade inte alls några planer på att se den igen. Det vill säga, tills den dag då jag låg hemma sjuk och verkligen verkligen verkligen inte hade någonting alls annat att göra. Jag såg filmen, och till min förvåning gillade jag den verkligen. Efter att jag kommit förbi den där pinsamma början, och börjat vänja mig vid den typen av humor som filmen bjöd på. 
Hancock
Denna filmen älskade jag när jag var yngre. Har inte sett den på länge nu, men under en period såg jag den väldigt ofta. Det är en väldigt udda superhjälte-film (om man ens kan kalla den det), men underhållande är den i alla fall. 


X-Men-filmerna
Jag har alltid gillat X-men. Mina favoriter är de senaste - First Class samt Days of Future Past då de reser fram och tillbaka i tiden vilket jag tycker är superintressant. Älskar filmer som handlar om tidsresande, så detta gjorde mig verkligen glad. 


Av alla superhjältar så skulle jag nog säga att Spiderman är min favorit, men jag har alltid gillat Superman också, även om de flesta filmatiseringar om honom känns extremt löjliga. Vem fattar inte att Superman och Daily Planet's Clark Kent är samma person liksom? ENDA SKILLNADEN ÄR GLASÖGONEN! Det gör mig verkligen galen. Hur som helst - Man of Steel var ju en riktig besvikelse, sen är det väl Smallville som jag alltid gillat. Och såklart, en favorit från barndomen - Superman Returns, där Brandon Routh spelar Clark Kent.
Vilken är din favoritsuperhjälte?

4 kommentarer:

 1. Har inte varit så förtjust i X-men men däremot Avengers är riktigt bra :) Gillar Iron man också, även om han bara har övernaturliga styrkor tack vare sin dräkt. Dock är han väldigt intelligent, vilket kan vara en superkraft i sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Största anledningen till varför jag gillar Iron Man så mycket är nog för att karaktären Tony Stark är så humoristisk... Han har alltid massa roliga kommentarer om allt, vilket verkligen gör filmerna underhållande.

   Radera
 2. tycker att batman överlägset har de bästa filmerna men har också alltid gillat spiderman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gillar Batman också, men bara när det gäller filmerna, inte själva superhjälte-figuren. Tycker han känns så överdriven ibland... Mörk röst, inga riktiga krafter o.s.v. Och jag kan aldrig låta bli att fnissa varje gång jag ser de små bat-öronen på huvudet av hans dräkt... Trots att han ska verka så mörk och mystisk, så förstör det allt när man ser de små piggarna (jätte löjligt jag vet, men kan inte hjälpa det). Dock tycker jag att filmerna är riktigt bra, och framförallt alla skurkarna i Gotham.

   Radera