måndag 11 april 2016

Tips: Nikita (2010-2013)

http://greeksubtitles.org/nikita-greek-subtitles/

Nikita är en tv-serie från CW, 2010 och kategoriseras inom genren actiondrama. Serien är skapad av Craig Silverstein (Turn, 2014) och har blivit nominerad till två Primetime Emmy's, båda för bästa ljudredigering 2011 och 2013. Totalt finns 73 avsnitt uppdelat i fyra säsonger. 

TV-serien baseras på den franska karaktären Nikita som ursprungligen kommer från Luc Bessons film från 1990. I Craig Silverstein's Nikita får vi följa den kvinnliga lönnmördaren efter att hennes fästman blir mördad av den organisation hon i många år arbetat, och mördat för. Hon ska nu, med en yngre lärlings hjälp, förgöra organisationen i hopp om att rena världen från människor som henne själv. I rollerna ser vi bl.a. Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke och Xander Berkeley. 

Nikita är en serie jag gav flera försök innan jag fastnade, men tredje gången gillt - då fastnade jag hårt. Jag såg klart alla fyra säsonger på bara några veckor och därefter längtade jag redan tills tillräckligt lång tid hade gått så jag kunde se om den igen. Det finns många serier som är bättre kvalitetsmässigt, men med Nikita kan jag ändå lova underhållning på hög nivå. Vi får här följa en stark kvinnlig huvudkaraktär, och hittills finns det ingen annan kvinnlig huvudkaraktär jag gillat bättre. Trots hennes starka mördarinstinkter, är Nikita en väldigt älskvärd karaktär. Detta beror på hennes målmedvetna sinne och känslomässiga personlighet lika mycket som hennes självsäkra utsida. Mer än Nikita får vi träffa en hel del andra intressanta karaktärer. I antagonistrollen har vi en perfekt skurk som vi får följa genom alla fyra säsonger, spelad av den enastående skådespelerskan Melinda Clarke. Fick hon dig att ogilla henne i The O.C, så kommer du rent avsky henne i Nikita.

Serien bjuder på spänning genom nästan alla avsnitt (med några få undantag), och trots att både action och dramatik spelar en stor roll i serien så finns det även flera andra anledningar till varför Nikita lätt blir till ett beroende. Något jag själv uppskattat väldigt mycket genom alla avsnitt, har varit den återkommande humorn som främst framställs av den charmiga karaktären Seymour Birkhoff, spelad av Aaron Stanford. På tal om Birkhoff - karaktärsutvecklingarna i serien är väldigt intressanta att följa, och likaså relationernas utveckling. Flera av karaktärerna genomgår en stor förvandling från första avsnittet fram till sista, och en av dessa är Seymour Birkhoff. Även relationerna ser väldigt annorlunda ut i början från hur det ser ut i avslutningen. Till en början är Nikita nästintill ensam, men genom seriens gång får vi se henne bygga upp ett riktigt team, och den samkomst vi får ta del av är det jag uppskattar mest i serien. Vänskapen mellan karaktärerna, lojaliteten i gruppen och även kärleken som bildas mellan två av huvudkaraktärerna (men som egentligen alltid funnits där). Nikita bjuder nämligen även på ett av mina favoritpar i serievärlden, så är du ute efter romantik så kan jag lova en stor dos under dessa fyra säsonger.

Nikita är en serie värd att se om man gillar spännande serier, beroendeframkallande serier, spionserier, dramaserier, och den bjuder dessutom på en del humor (framförallt i de tre senare säsongerna). Med härliga karaktärer, ett lagom tempo och en intressant story som lovord kan jag garantera att Nikita är en serie värd att testa. Men ge den gärna några avsnitt, det behövde i alla fall jag. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjG0pnOtv_LAhUNKywKHQUCCvQQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.fanpop.com%2Fclubs%2Fnikita%2Fimages%2F20316416%2Ftitle%2Fnikita-wallpaper&psig=AFQjCNEOs-6Bi8HbKoRi2tjEsWwKsnkAog&ust=1460218140713629

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar