fredag 15 april 2016

Tips: Åttiotalsklassiker (Del 3)

För att se föregående delar av mina tips på åttiotalsklassiker klicka HÄR

http://mashable.com/2012/09/25/inconceivable-a-tribute-of-an-unusual-size-to-the-princess-bride/#NofUIomJqZqB
Bleka Dödens Minut (1987)
Många av mina favoritfilmer kommer från just 80-talet, och en av dessa är den underbara Bleka Dödens Minut (originaltitel The Princess Bride). Detta är en film jag såg flera gånger som liten, men den hade ändå inte riktigt fastnat på minnet eftersom jag var så liten och dessutom inte visste vad filmen hette. För några år sedan läste jag om Bleka dödens minut, och hade redan då hört en del referenser till filmen i andra filmer och serier. Eftersom jag älskar typiska äventyrsfilmer så var jag tvungen att se denna klassiker, och redan de första tio minuterna insåg jag att jag redan sett detta. Jag fick direkt flash-backs till mitt sex-åriga jag, och vilken nostalgi det blev. Jag kände igen så himla mycket ifrån filmen. Detta var väldigt roligt att upptäcka eftersom jag totalt glömt bort att denna film ens existerade, ni vet sådana saker man glömmer bort med tiden men sen plötsligt blir påmind om och inser hur mycket man älskade det från första början. Det är en härlig känsla det. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj1qdD7i5HMAhVHjSwKHUSTDiEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.sbs.com.au%2Fcomedy%2Farticle%2F2016%2F01%2F05%2Ftop-gun-greatest-jetvolleyball-movie-ever-made&psig=AFQjCNHjxlGvaCs8V2hA2kFFYsp-voTRew&ust=1460825166077986
Top Gun (1986)
Top Gun ska jag erkänna var väldigt länge sedan jag såg. Har sett den flera gånger, men det var många år sen sist och jag minns inte mycket mer än att jag alltid gillat den. Och en viss scen... Bäst av allt är temamusiken - Top Gun Anthem är en av de bästa soundtrack-låtarna jag hört och att Take My Breath Away även den är fantastisk finns Oscars-bevis för.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiU9paTjJHMAhUDkywKHUaFAA8QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.newsweek.com%2Fmovies-breakfast-club-306654&bvm=bv.119745492,d.bGg&psig=AFQjCNFMK24ZLtAU1Q4m8GLpLUBwagPSZQ&ust=1460825212109343
The Breakfast Club (1985)
The Breakfast Club är en sån där härlig John Hughes film som är omöjlig att inte älska. Handlingen låter kanske inte så jätte intressant, men vilken film! Med hjälp av The Breakfast Club lyckas Hughes lära oss livsläxor samtidigt som han ger oss underhållning på högsta nivå. Detta är ytterligare en av mina favoritfilmer, och besitter även den massvis med härliga citat innehållande sina egna budskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar