måndag 25 april 2016

Game of Thrones: 6x01 "The Red Woman"

YAAASS. Finally. Wow. 
Igår hade Game of Thrones' sjätte säsong premiär, och vi svenskar kunde alltså se avsnittet först idag. Detta blev alltså avsnittet jag satte på till middagen, och let's just say... maten förblev orörd tills avsnittet var slut. Jag kan helt enkelt inte sitta på helspänn och faktiskt göra någonting annat samtidigt, inte ens äta. 

Observera att hela detta inlägg kommer innehålla MEGA SPOILERS, så läs vidare på egen risk. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiDnuW92arMAhWHd5oKHYtOD1QQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fbilbaoya.com%2F2016%2F04%2F24%2Fhow-to-watch-game-of-thrones-s06e01-online-for-free.html&psig=AFQjCNFPN2oanqMReSAuIkISDLu7RoR83A&ust=1461704585960579

Först och främst kan jag säga att jag verkligen älskade avsnittet, som sagt så satt jag på helspänn från början till slut eftersom det var lika mycket spännande som det var händelserikt. Det brukar ta ett tag för mig att komma in i säsongerna av denna serie, men här sveptes vi in i handlingen direkt - helt enkelt eftersom avsnittet utspelade sig bara en kort stund efter händelserna i slutet av förra säsongens avslutning. Detta är en serie jag inte riktigt klarar av att hålla mig borta från, och hur mycket jag än skulle vilja vänta och sedan se hela säsongen i ett svep så är det bara omöjligt. Jag känner alldeles för många som följer serien och inte är rädda för att berätta spoilers, och dessutom går det knappt att sätta sig på bussen utan att folk bakom börjar snacka om serien. Japp, det har hänt ett flertal gånger. Jag var tvungen att sätta på mig hörlurar med musik på högsta volym för att undvika spoilers.

Frågan man nu ställt sig enda sedan förra säsongens avslut (och sedan sista bokens avslut för vissa) är följande - är Jon Snow verkligen död? Ja död, är han ju. Men den riktiga frågan är väl om han någonsin kommer återupplivas. Så vitt jag hört är det sagt att Melisandre kommer återuppliva någon av de avlidna karaktärerna, och jag tror vi alla hoppas på Jon. Det gör jag i alla fall. Vi fick inte riktigt svar på denna frågan under detta avsnittet, men jag älskade verkligen att få se hur lojala vissa var mot honom och valde att sätta sig emot Thorne och hans följare trots att det kunde leda de till en säker död. MEN. Så vitt jag förstått nu så är ska de försöka sig på att ta kontakt med "Jon's andra vänner", vilket bör tyda på de så kallade 'vildarna'? Hoppas det! Vi fick även se några blickar på Olly, och gud så jag hoppas han skäms. Usch, den pojken. 

Daenarys tycker jag lite har satt sig i den här situationen själv. Visst gillar jag henne fortfarande på vissa sätt, men jag avskydde verkligen hur hon hanterade situationen i förra säsongen. Att avrätta någon på grund av att hon vill visa vem som bestämmer? Det där var lågt, Daenarys. Och framförallt så går det ju emot allt hon en gång stod för. 

Vi fick i detta avsnitt se Melisandres sanna jag, och jag fick lite känslan av att hon gick och lade sig ner för att dö... Men det tror jag egentligen knappast eftersom hon har en lång resa framför sig med allt som [är sagt] ska hända. Hon såg väldigt ledsen ut där i slutet och så vitt jag förstod (minns inte allt som hände förra säsongen tyvärr) så hade hon haft någon form av vision där hon såg att Jon skulle uträtta någon stort, och att hon skulle hjälpa honom. Det var väl därför hon var så besviken, eller minns jag fel? Har jag rätt så är ju det ytterligare ett tecken på att Jons resa inte ännu är helt över...

Arya, stackars Arya. Finns inte så mycket mer att säga men jag har alltid gillat henne och det plågar mig att se henne på det här sättet. Även Sansa har man ju börjat känna sympati för trots att jag hatade henne i första säsongen. Men hon verkar ju vara mognare och en helt annan person nu. Framförallt så har hon lärt sig av sina misstag. Kunde inte låta bli att gilla att Theon och hon hjälpte varandra, vilket förvånar mig eftersom jag avskyr Theon efter vad han gjort mot Stark-familjen. Älskade i alla fall scenen då Brienne kom och räddade dem. WOHO, go Brienne! 

Jag hade förväntat mig att få se lite av Bran i detta avsnittet, men det kommer väl senare. Inte för att jag längtar efter det precis, han har alltid haft den tråkigaste storyn av de alla enligt mig. Det vill säga FÖRUTOM den gången då han och Jon var så otroligt nära varandra ett helt avsnitt, men inte kunde träffas. Vilken plåga det var.

Jag ber om ursäkt för en osammanhängande text, men klockan är 23 på kvällen, jag har haft en lång dag och bara sovit fem timmar i natt. Och framförallt så var jag alldeles för exalterad för att kunna hålla mig till ett formellt och felfritt språk. 

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/reviews/game-of-thrones-s06e01-review-the-red-woman-does-a-whole-lot-of-plot-set-up-a6999196.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar