onsdag 30 mars 2016

Vecka 13: Avslut

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiA4IzI6ubLAhWGBSwKHXSwC4QQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fpowerlisting.wikia.com%2Fwiki%2FFile%3AThe-end.jpg&psig=AFQjCNHTzNzVO5GIaeaFaPvYJsGoTJklHg&ust=1459373093321940

Detta är ett samarbete med Felicia, Emelie, Sara och Julia. Glöm inte läsa deras inlägg om veckans tema!

Veckans tema är "avslut" och enklaste spåret där är väl att ta upp de bästa avsluten i TV-serier. Det finns givetvis många bra slut på filmer också, men de känns bara inte riktigt lika speciella som avsluten på en serie som pågått i flera år. Det är väl i så fall de längre filmserierna så som Sagan om ringen, Pirates of the Caribbean (nej, jag räknar inte med den fjärde) m.fl, men alla vet redan att de hade grymma avslut, så det behöver vi inte gå in på tycker jag.

Ska jag vara helt ärlig, nu när jag tänker efter, så tycker jag inte att det finns så många serier heller som har haft jättespeciella slut. Vi har One Tree Hill, The OC, Nikita, Vänner, White Collar. Någorlunda bra slut, men inget utöver det vanliga. Det är knappt så jag ens minns detaljerna kring hur det slutade, utan bara att jag gillade det. 

Sen så har vi de serier jag sett (vilket är ganska många tyvärr) som inte fått några riktiga avslut. Fantastiska serier som blivit nedlagda alldeles för tidigt. Firefly, Kings, Gang Related, Life Unexpected, Jericho, Last Resort, Young Americans, Pan Am, och säkert många många fler som jag inte kommer på just nu. Alla dessa serier är serier jag verkligen gillat men tyvärr aldrig fått något avslut ifrån. Den jag är mest arg över är underbart underbara Firefly

Sen så har vi den sista kategorin med avslutade serier, de som haft avslut som sticker ut ur mängden. Bra, eller dåligt. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj895vl6ubLAhUECywKHf1NBboQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fscreenrobot.com%2Fending-lost-one-underrated-tv-history%2F&psig=AFQjCNENlconIfpKxfpI1iHxD7URkzWZGg&ust=1459373154344760

Först har vi min absoluta favoritserie Lost. Bättre slut än såhär blir det bara inte. Jag vet att det finns mycket diskussioner kring slutet av denna fantastiska serie, vissa tycker det var oförståeligt och därav även dåligt. Jag tyckte det var oförståeligt första gången jag såg det, främst var jag i chock. Efter att ha sett det två, tre, fyra gånger - då blev det mer klart för mig. Alla ser på slutet på olika sätt, och så som jag ser det kunde det verkligen inte blivit bättre. Jag grät, jag skrattade, jag log, jag grät lite till. Känslor man haft i första säsongen väcktes åter igen i avslutet, och det är mäktigt. Så nej, jag har verkligen inget att klaga på när det gäller avslutet av den extraordinära tv-serien Lost

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjk6pD36ubLAhVD2ywKHffLDHEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.rickey.org%2Fmet-mother-dvd-alternate-ending%2F257928%2F&psig=AFQjCNHZd02sJXMDQTwmtsnmiCeTc-t-RQ&ust=1459373191933431

Ytterligare en serie jag verkligen gillade avslutet av, är komediserien How I Met Your Mother. Hata på serien allt ni vill, men jag gillade det. So what om allt inte ledde till något? Detta var ju det alla väntade på under alla 9 säsonger, så varför är ni inte glada. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwih4dmR6-bLAhXIjiwKHSwlBHAQjRwIBw&url=http%3A%2F%2F1080plus.com%2FScT7Ca1T0B0.video&psig=AFQjCNFuQL2wNRUIfAAkLjr1P7_3hbDGLQ&ust=1459373242928486

Sen så har vi Chuck. Älskade, älskade Chuck. Jag både älskar och hatar avslutet på denna serien. Den slutade hoppfullt, det medger jag. Nästan som en cliffhanger som var menad att aldrig bli besvarad mer än från alla hjärtan tillhörande fansen. Men jag kan också erkänna att jag, första gången jag såg eftertexterna börja rulla ifrån sista avsnittet, satt helt chockad. Var det allt? Slutar det SÅHÄR? Men men, nu i efterhand kan jag faktiskt säga att jag gillar slutet även om det kanske inte var vad man hade förväntat sig. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwihj9Gq6-bLAhVBoiwKHaFABm8QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fscreenrant.com%2Funder-the-dome-series-finale-review%2F&psig=AFQjCNHvM4rv8LiKbAwDeIo0Ju9ALpBO6A&ust=1459373299927751

Under the Dome. Denna serie älskade jag första säsongen av. ÄLSKADE. Men därifrån gick det bara nedför. Andra säsongen var okej, jag tror att jag gillade den mer än de flesta. Men det blev bara allt mer tydligt hur saker och ting bara spårade ur istället för att hålla sig på ett och samma spår. Nästan som man undrar vilka droger manusförfattarna egentligen gick på. Förlåt Brian, men i ärlighetens namn...
Jag är både glad och ledsen över att serien avslutade när den gjorde. Den slutade verkligen på sin lägsta punkt, och hade den fått fortsätta så hade det kanske funnit en chans för förbättring. Men samtidigt, vem vet, det kanske bara hade fortsatt såhär för värre kunde det ju i alla fall knappast bli. I alla fall inte efter vad som hände med min favoritkaraktär i sista avsnittet... Det där var droppen. 

Sist har vi min favoritserie näst efter Lost, nämligen den brittiska myspysserien Being Human. Trots allt som hänt efter den chockerande tredje säsongen, tyckte jag verkligen att serien levererade ända fram till slutet. Jag var väldigt besviken över att vi inte fick någon reunion med de gamla karaktärerna, vilket jag hade hoppats på (även om jag redan från början visste att chansen tyvärr var väldigt liten). Men efter allt annat som hände i sista avsnittet var jag ändå väldigt nöjd med slutet... Den nöjdheten varade i ungefär en halvtimme, tills jag till min förskräckelse läste sanningen bakom slutet på det hemska ting vi kallar nätet. Jag som trodde att det verkligen var ett ORDENTLIGT slut för karaktärerna, och sen visar det sig att allt egentligen var en stor fet CLIFFHANGER. Jag var bara för dum för att fatta det först... Fråga mig inte. 

Och det var då allt för detta inlägget. Jag som hade tänkt skriva ett kortfattat inlägg om något bra serieavslut jag gillar. Och så blir det istället såhär... I should know better by now

Detta krossade mitt hjärta i tusen bitar...

6 kommentarer:

 1. Har inte sett färdigt någon av de nämnda serierna utom HIMYM (och Vänner). Jag kände mer aggression över hur Barney porträtterades i sista avsnittet, än att Ted ville ha Robin. Det var dock skönt att Barney vände tillbaka till att bli den fina person som han hade blivit, när han blir pappa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har insett att de flesta var väldigt besvikna över slutet, men jag var faktiskt inte det. Inte hur det slutade med mamman/Ted/Robin i alla fall. Enda jag blev sur över var dels hur kass hela nionde säsongen var, och såklart att vi aldrig fick veta svaret bakom "the pineapple incident"... kommer plåga mig resten av mitt liv.

   Radera
  2. Well, då är jag glad att kunna befria dig från dina plågor: http://www.buzzfeed.com/emilyorley/how-i-met-your-mother-pineapple-mystery-solved?utm_term=.gkYQMO2xVR#.svgMmxOljY

   Radera
  3. Shit, jag känner såväl igen det där... Har sett det någon gång för länge sen men hade totalt glömt bort det :o

   Radera
 2. jag är också mer irriterad över vad dem gjorde med Barney än vem ted slutade upp med. Fast jag har aldrig gillat ted och robin tillsammans heller så ja..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var faktiskt inte heller något sånt där jättefan av Ted och Robins relation direkt, tyckte alltid han trånade lite väl mycket efter henne... Ändå hade de faktiskt inte så jättemycket gemensamt. Men jag gillade ändå alltid Ted med Robin mer än jag gillade Robin med Barney. Barney var som bäst i de första säsongerna, innan även han blev helt förälskad i Robin (av någon anledning...). Hela hans personlighet förändrades på grund av det. Därför var jag ändå ganska lättad över att de skilde sig i slutet. Och jag gillade verkligen hur Ted kom till henne i slutet med den där blåa "smurfpenisen" precis som han gjorde i första avsnittet. Enligt mig var det ändå ett bra avslut på serien.

   Radera