onsdag 16 mars 2016

Vecka 11: Tragik på film & tv

Detta är ett samarbete med Felicia, Sara, Emelie och Julia. Glöm inte kolla in deras inlägg angående temat!

Veckans tema blev "Ett sorgligt ögonblick", vilket är både ett roligt och jobbigt ämne att skriva om. De scener i filmer och serier som tär lite extra på en som tittare, kan vara extremt jobbiga att behöva se, men samtidigt är det ju just de ögonblicken som gör att man inser hur bra filmskaparna faktiskt lyckats. Att bli berörd av en film är, enligt mig, största anledningen till att se på film. Att producera en film som berör är största anledningen till varför man gör film. Man vill sprida vidare ett budskap, få tittaren att verkligen känna. Patos, som det kallas enligt berättarmallen. Att ha förmågan att väcka känslor hos publiken. Självklart kan man väcka känslor på många olika sätt, det kan vara glada känslor, få tittaren att känna sig extra lycklig eller belåten. Det kan handla om verkliga känslor - få tittaren att relatera till karaktärerna och därför känna sig extra berörd av berättelsen. Sen så finns det även det där jobbiga. Det där som får en att släppa en tår eller två, tårar som inte består av lycka. Själv får jag erkänna att jag kan vara en riktig lipsill när det gäller film. Är det en film som verkligen berör, ja då är det omöjligt att inte låta sig själv känna och verkligen leva in i berättelsen så pass mycket att man släpper den där tåren och tillåter sig själv att blöta ner kinderna.

Idag kommer jag ta upp de fem största och viktigaste ögonblick i film och tv som lyckats få mig att bli så berörd att jag börjat snyfta. Eftersom temat är just "sorgligt" så kommer jag endast fokusera på tragiska ögonblick, inte scener som berör på andra sätt. Jag kommer heller inte gå för djupt in på dessa scener eftersom jag vill undvika spoilers, därför kommer ni bara få ta del av samlade gifs från de olika scenerna, ni som sett filmen/serien förstår vad scenen innebär. 


Hachiko, Hell On Wheels, Big Hero 6, Titanic, Pearl Harbor, The Vampire Diaries, Bron till Terabitia, Lost, Rookie Blue.

2 kommentarer:

  1. Åh jag missade tyvärr denna veckas samarbete :( ämnet som var så intressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du tid över så kan du ju alltid skriva det i efterhand :) Annars är nästa veckas tema också väldigt roligt (tycker jag i alla fall) :D

      Radera