torsdag 17 mars 2016

Tips: Åttiotalsklassiker (Del 2)

För att se del 1 av mina tips på 80-tals klassiker, klicka HÄR.

http://www.trespassmag.com/i-cant-believe-ive-never-seen-stand-by-me/
Stand By Me (1986)
Stand By Me är en film jag redan tipsat om många gånger, men varför sluta nu... Detta är utan tvekan en av mina absoluta favoritfilmer någonsin, helt klart inom topp 10.  Detta är en äventyrs/drama-film baserad på en novell av Stephen King med titeln The Body. Här får vi följa några unga pojkar som beger sig ut på en oförglömlig resa för att försöka hitta kroppen till en försvunnen tonårskille. Denna film har det mesta jag personligen är ute efter i en film. Den är mysig i med att den berättar en fin historia om vänskapen mellan några killar. Den är realistisk och förfinar ingenting så som många moderna filmer har en tendens att göra. Den är spännande då man undrar om de faktiskt kommer lyckas hitta kroppen till den döde pojken, och dessutom lyckas filmen beröra i flera scener som tittaren sent kommer glömma. Detta är utan tvekan en film ALLA bör se! Stort tips från mig. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjMxLSqo8jLAhUJJJoKHUf8BrkQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fmubi.com%2Ffilms%2Fromancing-the-stone&bvm=bv.117218890,d.bGs&psig=AFQjCNEOEVvNz3avTil3L3eTdaI2ClTD0g&ust=1458323096508407
Den vilda jakten på stenen (1984)
Den vilda jakten på stenen (eller Romancing The Stone som den egentligen heter) är en romantisk äventyrskomedi där vi får följa författarinnan Joan Wilder då hon tvingas ge sig ut på en vild resa till Colombia när hennes syster blir kidnappad. På vägen träffar hon på äventyraren Jack T. Colton som övertygar henne att försöka hitta skatten som gömmer sig i kartan som Joan var menad att ge till systerns kidnappare. Otroligt charmig film, perfekt för den som gillar äventyr blandat med en stor mängd romantik! 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiSgbHdo8jLAhVKG5oKHU2CDKUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fbluray.highdefdigest.com%2F3216%2Findianajones_raiders.html&bvm=bv.117218890,d.bGs&psig=AFQjCNGMSdbnNwc5Wr5JwLFj9RmihumeIA&ust=1458323216828912
Jakten på den försvunna skatten (1981)
Sist men verkligen inte minst, har vi den första filmen i Indiana Jones-serien. Raiders of the Lost Ark som den heter på originalspråket engelska, följer Harrison Ford i rollen som Indiana Jones då han ska hitta en försvunnen skatt innan nazisterna hinner före. Typiskt äventyr, humoristiskt och spännande. Perfekt! Alla Indiana Jones-filmerna är riktiga klassiker, men den första är utan tvekan den bästa enligt mig, och därför är det även den jag tänker tipsa om först och främst. 

2 kommentarer: