lördag 5 mars 2016

Tips: Åttiotalsklassiker (Del 1)

Jag levde (tyvärr) inte på 80-talet, men det betyder inte att jag har missat alla underbara filmer som släpptes under denna tidsperiod. Redan när jag var i åtta-års åldern tvingades jag på 80-talet i form av musik, TV och film. Inte för att jag hade något emot det - det kändes såklart lite gammalmodigt när man växte upp på 2000-talet, men jag kunde bara inte låta bli att älska det. Och detta stämmer än idag, jag hittar ständigt nya åttiotalsfilmer, låtar och TV-serier att älska. Jag har länge tänkt göra ett inlägg där jag tipsar om de största och populäraste filmerna som släpptes på 80-talet, men det har inte blivit av ännu och istället har bara listan fyllts på med fler och fler titlar. Så nu när jag väl tar tag i att skriva inlägget, inser jag att det finns alldeles för mycket att tipsa om. Därför kommer jag dela upp tipsen i flera delar, där jag tipsar om tre filmer åt gången. Smart, va? 

Jag kan redan nu avslöja att nästa veckas tema i samarbetet är just 80-talet, men vad ni kommer få ta del av då får bli den riktiga överraskningen. Det kommer i alla fall inte handla om dessa tre filmer...

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjixcTnm6rLAhWsZpoKHU8RAS0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fmentalfloss.com%2Farticle%2F62433%2F20-swashbuckling-facts-about-goonies&psig=AFQjCNFn9RPJMt4vuM5e-OPPv5Bku7HkxA&ust=1457290366709893
Dödskallegänget (1985)
Dödskallegänget (originaltitel The Goonies) är nummer ett av alla åttiotalsklassiker för mig. Jag har sett den många gånger under min uppväxt, och jag minns inte ens första gången eftersom jag var så liten. Men, trots att jag växt upp med denna film så kan jag nog helt säkert hävda att jag hade gillat den lika mycket om jag sett den för första gången idag. Det är en otroligt charmig åttiotalsrulle som bjuder på massvis av underhållning i form av äventyr, humor och många härliga karaktärer! Perfekt familjefilm och klassiker på hög nivå. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj_opSInKrLAhUkIJoKHeiFDpgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ftime.com%2F4078798%2Fback-to-the-future-day%2F&psig=AFQjCNGN9xLBd-LG6bxunYUvuf7RmSdwfA&ust=1457290436800319
Tillbaka Till Framtiden (1985)
Den här är det nog inte många som har missat, men om du mot förmodan har det så är den ett stort tips. Tillbaka Till Framtiden (Back To The Future) är en trilogi, alltså en filmberättelse i tre delar. Första filmen är helt klart den bästa och den är utan tvekan ett måste för alla filmälskare. Men även de två nästkommande filmerna är riktigt underhållande filmer som passar de flesta. Tillbaka till framtiden är även den en riktig klassiker - äventyr, komedi och science fiction i en bra blandning som kretsar kring en tidsresa till det underbara 50-talet! 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwin_qCUnKrLAhVnIJoKHUErDOIQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.breckcreate.org%2Fevent%2Flatenite-josh-galvin-5-3%2F&bvm=bv.116274245,d.bGs&psig=AFQjCNE46kFYYyenyj6XujJCjFky7wC1yg&ust=1457290440447647
E.T. The Extra-Terrestrial (1982)
Här kommer ytterligare en Steven Spielberg film, han är ju trots allt kungen över 80-tals klassiker. E.T. är (som många nog redan vet) en science fiction film som följer vänskapen mellan en ung pojke och en utomjording. Detta är en underbart fin film som fungerar perfekt för stora som små, och även om den har några år på nacken (vilket syns tydligt och klart på många sätt tyvärr...) så är det ändå en film alla bör ha sett någon gång i livet.  

Har du missat någon av dessa filmer så rekommenderar jag att du ser den/dem snarast då alla dessa är superhärliga filmer som passar alla kön, åldrar och människor i allmänhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar