söndag 13 mars 2016

Stop-Motion: PESfilm

Jag jobbar mycket med film på fritiden, och stop motion har blivit ett nytt intresse för mig det senaste året. Det är otroligt roligt att experimentera med olika saker och skapa en illusion bara genom att ta bilder. Främst har jag jobbat med leranimation, men det finns så mycket mer man kan skapa bara genom att använda sig av olika prylar. Dessa filmer nedan har varit en otroligt stor inspirationskälla för mig, och därför tänkte jag idag dela med mig av det. Ta en titt på dessa små kortfilmer. Håller ni inte med, visst är det häftigt vad man kan göra med en kamera och lite prylar?


Alla dessa tre filmer är gjorda av PESfilm som representeras av ägaren Pes, en kille som är grymt duktig på att skapa illusioner genom stop-motion. Första filmen (Fresh Guacamole) blev 2013 nominerad till en Oscar för bästa animerade kortfilm.

1 kommentar: