tisdag 29 mars 2016

Snatch (2000)

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjn09HYr-HLAhWKhywKHUFbA2wQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fjustgoodvibe.com%2Fsnatch-wallpapers%2F&psig=AFQjCNHG3PtqBSWqqBd0TF4V_lLML4tmMw&ust=1459185491622863

Snatch är en amerikansk/brittisk kriminalkomedi från 2000, skriven och regisserad av Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels). Filmen har betyget 8,3 på IMDB vilket gjort den till nummer #92 på hemsidans lista av bästa filmer genom tiderna. 

I Snatch får vi följa en rad olika typer - amerikaner, britter och irländare, då de alla på både komiska och brutala sätt, försöker få tag på en extremt värdefull, stulen diamant. Samtidigt gör ett par britter allt för att få en resande att delta i en boxningsmatch så att de själva slipper en brutal avrättning av den mäktige Brick Top. I rollerna ser vi bl.a. Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro, Dennis Farina, Vinnie Jones, Alan Ford, Rade Serbedzija, Lennie James och Robbie Gee. 

Denna film har jag velat se länge och jag ska faktiskt vara helt ärlig och säga att jag försökt en gång tidigare, men inte riktigt lyckats. För ungefär fyra år sedan köpte jag filmen efter att ha hittat en intressant film med Brad Pitt och juveltjuvar i samma blandning. Den måste jag ju se! Men, när jag kom hem och satte på den dröjde det ungefär tio minuter innan jag lade ner det och bestämde mig för att skjuta fram det. Jag gav inte upp helt, utan ville fortfarande se den. Man har liksom inget val när man redan sett betyget filmen fått av alla röstande på IMDB. Men jag kände helt enkelt att det var alldeles för mycket för mig att hantera på en och samma gång, alla olika storylines och jag var ju inte äldre än 14-15 år. Nu när jag sett hela filmen kan jag instämma med den 14-åriga mig - detta är nog en film som passar bättre för vuxna/äldre tonåringar. 

Den brittiska humorn lyser in tydligt och klart i denna film, och jag gillar det verkligen. Jag skrattade många gånger under filmen, och när jag inte skrattade satt jag och smålog. Detta är absolut min typ av humor, så när det gäller komedi-delen av filmen har jag inte mycket att klaga på. Vad jag däremot har lite svårt för, är när det blir för rörigt. Jag vet inte om det bara är jag som är dum, eller om det faktiskt krävs att man hänger med hela tiden i filmen, men hur som helst så föredrar jag ändå när komedier är lite... enklare. Inte för att det var särskilt svårt att förstå egentligen, men det fanns helt enkelt flera olika handlingar, massvis med olika karaktärer och få av dessa hade egentligen ens någon relation till varandra. 

När det gäller skådespelarna tyckte jag faktiskt om varenda en. De hade alla sina personligheter, och något jag faktiskt blev väldigt förvånad över var Brad Pitt's insats. Filmen bjöd på mycket underhållning, men främst av alla var ju utan tvekan den irländske karaktären Mickey O'Neil. Pitt's accent var bara för härlig, det gick verkligen inte att förstå ett ord av vad han sa vid vissa tillfällen. Det kan inte vara lätt att prata på det sättet, så det måste jag berömma honom för.

Det finns faktiskt inte så jättemycket mer att skriva om denna film, men jag gillade den absolut. Detta är utan tvekan min typ av humor och det är alltid lika underhållande att följa ett gäng idiotiska rånare blandat med mäktiga och smarta gangsters. Och en hel bunt med andra knasiga karaktärer. Skulle rekommendera denna film till er som gillar brittisk humor samt filmer som ex. Lock Stock and Two Smoking Barrels, Ocean's Eleven, The Full Monty och Trainspotting

BETYG: 7/10

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjO4oPbr-HLAhVHVSwKHUGtDtUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ffrontrowcentral.com%2F2015%2F08%2F14%2Fvisual-medium-snatch-iii%2F&psig=AFQjCNEFKw2CxDebUqlfmQWnMzIDahPX0g&ust=1459185496634499

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar