lördag 12 mars 2016

Once Upon a Time: Underjorden

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwir9t71kbnLAhXjd5oKHXiEBJAQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.farfarawaysite.com%2Fsection%2Fonce%2Fgallery6%2Fgallery13%2Fgallery.htm&psig=AFQjCNHEctGheED0GmpLx5TanA_7lKJl1w&ust=1457803108869003
 
I veckan släpptes första avsnittet av Once Upon a Time's femte säsong sedan den några månader långa pausen. Vi är nu inne på 5B som kommer utspela sig i underjorden där Hades himself är den stora skurken. Observera att inlägget kommer innehålla spoilers om avsnitt 5x12 av Once Upon a Time.

När jag tittar på denna serien undrar jag ibland varför. Varför kollar jag fortfarande på detta? Den är så dålig på så många sätt - dåliga effekter och ett extremt klyschigt manus, klyschiga repliker etc. Ändå är det så förbaskat underhållande, och man kan bara inte hålla sig borta. Så har det åtminstone alltid varit för mig. Dessutom är jag en riktig sagofanatiker och så länge det inte finns någon annan liknande TV-serie som tar upp sagovärldar så kommer Once Upon a Time alltid finnas på min radar. 
 
https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwii1tyzk7nLAhUDJJoKHRKMAjoQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.hypable.com%2Fonce-upon-a-time-5x12-teaser%2F&psig=AFQjCNEPqQufKAqAvDiutf4AxFpR7LLZ0w&ust=1457802900653880
 
Så vad tyckte jag då om avsnittet? Jag har sett fram emot detta sen jag såg klart första delen av femte säsongen, vem gillar inte underjorden? Jag trodde att detta kunde bli i klass med 3A, d.v.s Neverland-delen. Och hittills är jag inte besviken. Precis som jag nämnt ovan anser jag fortfarande att effekterna är löjligt dåliga och replikerna extremt klyschiga. Men detta vägs ändå upp av några skådespelare som, precis som i tidigare säsonger, gör riktigt bra insatser. I detta avsnittet var det givetvis Lana Parilla som sken. Övriga är som vanligt tråkiga och relativt ointressanta både som skådespelare och karaktärer, tyvärr har jag även kunnat säga detsamma om Rumple den senaste tiden. Jag saknar den gamla goda tiden då man älskade honom, då även Robert Carlyle fick chans att skina på skärmen.

Jag gillar att vi fick träffa så många gamla karaktärer i detta avsnittet. Folk som har dött och nu är i underjorden, det var såklart fler än bara Hook. Främst älskade jag att vi fick återträffa Michael Raymond-James i rollen som Neal Cassidy. Även om det bara var några få minuter i början. Skönt att veta att han har det bra i alla fall (jag är nog en av de få som faktiskt alltid gillat honom). Även Peter Pan skrek jag till lite åt att få se. Ja, självklart hoppas jag att han kommer tillbaka till den riktiga världen. Även om det inte riktigt är samma sak när man nu vet att han är en gammal gubbe som inte vill växa upp... Känslan försvann lite där. 
 
http://ur.fanpop.com/clubs/once-upon-a-time/images/39310384/title/5x12-spoiler-pictures-photo
 
Även Cora är tillbaka och det kan jag inte direkt hävda att jag hurrade över. Hoppas hon försvinner igen så fort som möjligt. Vi fick även träffa den nya karaktären Hades som är härskare över underjorden, och som vi i slutet fick se, baseras på Disney's version av karaktären. Han ska bli intressant att lära känna även om han inte verkar så vidare trevlig.

Slutligen, vad vi alla väntat på... Hook. Honom fick man ju se mycket av. Ett ynka klipp där han är blåslagen och vi är inte ett dugg närmare till att hitta honom. Synd, men bra. Jag gillar inte när det går för fort fram, det blir så mycket mer spännande när det tar sin lilla tid att lösa problemet, som i det här fallet är det faktum att Hook är försvunnen. Jag ser fram emot att se mer, och vi får väl se om jag klarar av att vänta tills hela säsongen finns ute eller om det blir att jag följer några veckor och sen tröttnar. Det är nämligen vad som brukar hända med denna serien. 
 
https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjr9vLXkbnLAhXJNpoKHdkxDa0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.melty.es%2Fonce-upon-a-time-temporada-5-10-cosas-que-debes-saber-antes-de-que-vuelva-la-serie-galerie-438740-2669683.html&psig=AFQjCNFvctD3DIJ6dNeS1l0s4L6RA0A4jw&ust=1457803046836873

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar