söndag 20 mars 2016

Musik jag upptäckt genom film och TV-serier #1

Detta är ett inlägg jag tänkt skriva ett bra tag, nämligen ett inlägg där jag delar med mig av den väldigt stora listan med musik som jag upptäckt just tack vare film och serier. Jag insåg att det finns många låtar att dela med mig av, och tänkte därför att det skulle bli lite roligare att dela upp det i flera inlägg istället för bara ett jättelångt som ingen orkar läsa ändå... Jag kommer alltså under kommande veckor/månader (beroende på hur lång tid det tar att beta sig igenom listan), lite då och då komma med inlägg där jag delar med mig av en låt som jag upptäckt genom en specifik film eller TV-serie. Notera dock att jag nu syftar på redan skriven musik som används som bakgrundsmusik i en viss scen, inte intron/soundtrack m.m. som är skrivna just för den filmen/serien. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiC3MOqnNDLAhUmM5oKHXrMCq8QjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DvU81DihqD0c&psig=AFQjCNGpXSUOI-_nO0sqo1CBUVaX-VoCnA&ust=1458596178065191

Först ut tänkte jag ta upp en låt som blivit en utav mina absoluta favoritlåtar någonsin, nämligen I'm Gonna Be (500 Miles) med de skotska bröderna som tillsammans bildat bandet The Proclaimers. Denna låt har medverkat i flera både filmer och TV-serier, bl.a. Grey's Anatomy, Doctor Who, Pitch Perfect och Benny & Joon. Men första gången jag hörde den var i TV-serien How I Met Your Mother, där den omgående spelas i avsnittet 2x17 "Arrivederci, Fiero" som är mitt absoluta favoritavsnitt av serien. Hur sången beskrivs i serien har jag verkligen märkt är mer sant än vad man kan tro - den är verkligen glad och får en att vilja sjunga med, men blir det för mycket är det också lätt att tröttna. Det vill säga, tills man når den punkten då det helt plötsligt blir så otroligt bra igen! En av världens gladaste och sångvänligaste låtar enligt mig. För mig är det alltid denna låt som sätts på när man behöver bli på gott humör. Och det funkar varje gång!

2 kommentarer:

  1. nästan alla artister jag lyssnar på är tack vare tv-serier, haha. Åh, den låten<3!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man hittar ju så mycket tips genom film och tv! Upptäckte detsamma när jag satte mig för att skriva ner all musik jag upptäckt genom film och tv. Det var i princip omöjligt, nästan allt hittar man ju genom media :) Framförallt jag som inte gillar musiken i topplistorna, jag dras mer till äldre musik och därför är det väldigt roligt att förvånansvärt många (även moderna) filmer och serier bjuder på många gamla godingar :D

      Radera