torsdag 3 mars 2016

Hawaii Five-0: Säsong 5

http://www.amazon.com/Hawaii-Five-0-Season-Alex-OLoughlin/dp/B00ZUL9LJK

Hawaii Five-0 är en action/kriminaldrama-serie från 2010, skapad av Leonard Freeman. Serien baseras på en äldre serie med samma namn, även den skapad av Freeman. Femte säsongen består av 25 avsnitt och totalt finns hittills sex säsonger, där den sjätte just nu är i sändning.

I femte säsongen har Glover officiellt blivit en del av Five-0 teamet, Kono och Adam har hittat varandra igen, och Catherine har bestämt sig för att stanna kvar i Afghanistan tills vidare. Wo Fat är äntligen ute ur vägen, men istället har Five-0 fått några nya fiender, bl.a. Chin's f.d. svärbror Gabriel. I rollerna ser vi Alex O'Loughlin, Scott Caan, Grace Park, Daniel Dae Kim, Chi McBride, Masi Oka och Jorge Garcia. 

https://vimeo.com/106708602
 
Femte säsongen av Hawaii Five-0 inleds med en ytterst underhållande terapisession där Danny och Steve tvingas uttrycka sina känslor för att i framtiden kunna komma bättre överens. Det gick ju sådär... Humorn som alltid har varit en tydlig fördel i denna serie, har varit starkt och bra i denna säsong såväl som de tidigare. Det är nämligen scener som dessa, som växer till att bli höjdpunkten i varje avsnitt. Samspelet mellan karaktärerna och skådespelarna är oerhört underhållande att få vittna, och dessutom måste jag säga att spänningen i femte säsongen, varit starkare än någonsin tidigare. Detta är en serie som bara blir bättre och bättre för varje säsong, och därför är även den femte, enligt mig, den hittills bästa av dem jag sett. 
 

Anledningen till varför säsongen varit väldigt spännande, är på grund av att större delen av avsnitten har betytt extra mycket för huvudkaraktärerna. Många incidenter är personliga för Five-0 teamet, och därför blir det alltid mer spännande. Karaktärerna befinner sig ofta i fara, vilket gör spänningen underhållande, även om man egentligen hela tiden vet att de kommer överleva. Spänningen sitter inte så mycket i faran i sig, utan i räddningen. Hur kommer de ta sig ur situationen den här gången? Det slutar nästan alltid med att alla teammedlemmar på ett eller annat sätt är villiga att offra sig själva för sin/a kollega/or. Det är där både lojaliteten och vänskapen blir otroligt stark, och det gör att Hawaii Five-0 därför också blir en extremt underhållande resa att få ta del av.

http://www.mycoven.de/hawaii-five-0-news/hawaii-five-0-season-5-episode-07/

Ytterligare en aspekt som gjort denna säsongen bättre än föregående fyra säsonger, är det faktum att serien blivit mycket mer känslosam. Tidigare har våra huvudkaraktärer aldrig riktigt visat några känslor, utöver lojaliteten de känner till varandra. Under den femte säsongens tjugofem avsnitt, har nästan varje karaktär på ett eller annat sätt visat känslor vi inte tidigare trott de hade. Skådespelarna har kunnat prestera bättre eftersom manusförfattarna har valt att trycka mer på karaktärernas psyken och hur de påverkas av jobbet de dagligen måste utföra. Detta är en av anledningarna till varför denna säsong, enligt mig, har varit den bästa hittills.
 

Som sagt så har förvånansvärt många avsnitt varit bättre på grund av den tydliga röda tråden, och därför har jag även gillat nästan alla. Men det var två jag gillade extra mycket - nämligen "Kuka'awale" (5x17) då Steve och Danny var tvungna att ta itu med deras attitydproblem gentemot varandra då de måste sitta och övervaka en brottsling. Vi fick mycket av det goda i detta avsnittet, och framförallt så gillade jag hur de verkligen öppnade upp för varandra på ett sätt de inte kunnat göra tidigare. Det andra avsnittet jag gillade extra mycket, var faktiskt avsnittet som kom näst, "Pono Kaulike" (5x18). Detta var ett riktigt spännande avsnitt då gänget var tvugna att försöka rentvå Danny och Chin då de båda blivit arresterade för mordet på Marco Reyes. Det är under avsnitt som detta då lojaliteten visar sig som mest.  

http://www.spoilersguide.com/hawaii-five-o/season-5-episode-13-la-po-ino-photos/


Något jag inte gillat denna säsongen, är att Scott Caan, av någon okänd anledning, endast medverkat i en viss del av säsongens avsnitt. Det var många avsnitt som hans karaktär Danny Williams var borta, och det uppskattas inte från min sida. Även om jag faktiskt får erkänna att jag är förvånad över hur bra de lyckats utan hans närvaro. Det tog ett tag innan jag lade märke till hans frånvaro, men när jag väl lade märke till det tyckte jag det var väldigt synd då Danny är en stor del av serien. Jag antar att det har något att göra med Caan som skådespelare, att han helt enkelt inte hade möjlighet att medverka i varje avsnitt. Jag hoppas bara inte att det fortsätter så i säsong 6.

Detta är en serie som verkligen aldrig gör mig besviken. Varje säsong har varit minst lika bra som den förra, och likaså gäller den femte säsongen som varit både actionfylld och humoristisk. Säsongerna håller en bra och jämn kvalitét, när det gäller avsnitten så finns det dock avsnitt som är bättre/sämre än andra, men alla avsnitt besitter ändå en stor dos underhållning, det är bara andelen som varierar.

http://www.cbs.com/shows/hawaii_five_0/video/34166BB2-9AD8-C2AF-50DB-81F7644912B2/hawaii-five-0-ina-paha/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar