måndag 14 mars 2016

Agents of S.h.i.e.l.d: Säsong 2

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiBs8zNzb3LAhXJIpoKHbw9Db0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fscreenranks.com%2F2015%2F09%2F19%2Fagents-of-shield-season-2-rankings%2F&psig=AFQjCNGINBPNmMPZBgvuHDX8jfZbP6LGkg&ust=1457956570784000

Agents of S.H.I.E.L.D är en serie baserad på Marvel-karaktärer samt världen som byggts upp i bl.a. Avengers-filmerna. Serien skapades av Joss och Jed Whedon samt Maurissa Tancharoen. Totalt finns tre säsonger där den tredje just nu är i sändning. Även en fjärde säsong är på väg. Observera att inlägget lär innehålla en del spoilers.

Om du har sett några av Marvel-filmerna, framförallt Avengers, så vet du nog redan vad S.H.I.E.L.D är och vad de står för. Detta är nämligen en statlig organisation som arbetar med att skydda mänskligheten från övernaturliga varelser och människor med extraordinära förmågor. Men i den andra säsongen börjar S.H.I.E.L.D-agenterna inse att det finns mer till dessa individer än bara ondska. I rollerna ser vi som vanligt Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge och Brett Dalton, följt av de nyare skådespelarna Nick Blood, Henry Simmons och Adrianne Palicki. 

Fjärde säsongen tar vid efter att den ondskefulla organisationen Hydra lyckats med sin plan att förgöra S.H.I.E.L.D med hjälp av en spion från insidan. Alla tjugotvå avsnitt besitter hög kvalitet och även om spänningen är olika hög vid olika tillfällen, anser jag ändå detta vara en bättre säsong än första. Och den första var ändå väldigt bra, så det säger något. Mitt största problem med denna serien är dock att jag har en tendens att tröttna ibland. Jag orkar bara med ungefär tio avsnitt innan jag tröttnar och behöver ta en paus från allt S.H.I.E.L.D-drama. Det var samma sak med säsong ett, och därför har jag alltid varit tvungen att dela upp säsongerna i två delar där jag ser första delen ett tag, och sedan andra delen efter en lång paus. Det funkar dock väldigt bra, och nu när jag sett klart andra säsongen är det dags för ytterligare en paus innan jag sätter igång säsong tre. Men självklart är planen att fortsätta, då spänningen ändå sitter i och jag gillar serien skarpt.  

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj3lPTCz73LAhWndpoKHYHXANAQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fkneelbeforeblog.co.uk%2Ftv%2Fagents-of-shield-melinda%2F&bvm=bv.116636494,d.bGs&psig=AFQjCNF90SaPoTG83KokeZOydkPvfiRQpA&ust=1457956541958714

Denna säsong har kretsat mycket kring Skye och hennes familj. Vi har fått svar på de flesta frågor kring hennes karaktär, och det har alltid gått relativt fort fram på den fronten vilket alltid hållit spänningen på topp. Vi har fått veta att hennes riktiga namn är Daisy. Hennes mamma blev brutalt mördad av Hydra, men återupplivades av hennes pappa som efter denna händelse blivit lite smått galen. Men, som det visar sig, inte alls lika galen som hennes mamma. Skye har alltid varit en intressant karaktär att följa, även om jag ibland kan tycka att hon tar lite för mycket plats ifrån övriga karaktärer så som Fitz och Simmons. Dessa två har, precis som i första säsongen, synts till lite i bakgrunden och inte mycket mer än så. Ändå känns det faktiskt som att vi känner de båda ganska väl vid det här laget vilket alltid är bättre än inget såklart. 

Vi har även introducerats till tre nya karaktärer - Lance, Mack och Bobbi. Jag har lite blandade känslor kring dessa karaktärer, och med god anledning. Lance är givetvis min favorit av dessa tre, helt enkelt eftersom han alltid varit lojal till Coulson, något man inte riktigt kan säga om varken Mack eller Bobbi. Det märks tydligt att de båda två bara vill det bästa för S.H.I.E.L.D, men att förråda Coulson på det sättet gjorde mig inte särskilt glad som tittare. Det tog mig ett bra tag, men mot slutet lyckades jag ändå förlåta dem, framförallt Bobbi som är svår att inte gilla. Mack däremot har jag aldrig riktigt fastnat för och skulle inte riktigt sakna honom om han försvann. Detta tyder dock endast på att vi aldrig riktigt fått chans att lära känna honom på samma sätt. Vem är han egentligen? Om han kunde få en egen storyline som berättar lite mer om honom som person skulle jag inte klaga. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiMjeOs073LAhUEAZoKHXawBbgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fscifiempire.net%2Fwordpress%2Fagents-of-shield-season-2-finale-review%2F&bvm=bv.116636494,d.bGs&psig=AFQjCNGTh9ea2atAxFNQ-1YtetXqJ81LWw&ust=1457957797033814

Mycket har hänt under säsongen, och något som är lite jobbigt att erkänna, är att Ward fortfarande är min favorit. Han har förrått teamet, mördat oskyldiga och försökt ta livet av sina egna s.k. vänner. Ändå är det omöjligt att inte njuta av varje sekund han återvänder till skärmen, framförallt nu mot slutet. Jag älskade avsnittet då de alla arbetade tillsammans igen, då teamet åter igen var fulländat. Det var härligt att se alla samlade igen, även om det såklart var lite mer spänt eftersom en av de var en psykopat som borde sitta fängslad. Men men, allt kan inte vara perfekt... Det fanns en tid då man fortfarande hoppades på att det skulle visa sig att Ward var dubbelt dubbelagent och i hemlighet fortfarande jobbade för S.H.I.E.L.D. Och jag hade inte heller klagat om han fått ta del av samma process som Skyes pappa, så att hans minnen blivit borttagna. Då hade han kunnat bli den Ward vi alla kände och älskade i säsong 1. Men, samtidigt är jag faktiskt extremt lättad att inget av detta hände eftersom det är så otroligt fascinerande att se en skurk byggas upp på detta vis. Det ökar spänningen något otroligt, och som det verkar nu kommer han om några säsonger vara mycket mäktigare än vi någonsin trodde i säsong 1. Då lär Coulson önska att han hade dödat honom när han hade chansen. 

Jag gillade säsong 2 av Agents of S.H.I.E.L.D och har inget mer att klaga på än att vissa avsnitt kunde bli aningen förutsägbara (dock långt ifrån alla) och att jag av någon okänd anledning har svårt att hålla koncentrationen genom alla tjugotvå avsnitt. Den röda tråden har varit större under denna säsongen än förra, och tack vare detta har spänningen också varit kraftigare. Jag ser fram emot säsong tre, även om jag känner att jag behöver en paus innan nästa del i Marvel-universumet sätter igång.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjbyfqqz73LAhUCS5oKHbs0CLsQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fimages.spoilertv.com%2FAgents%2520of%2520SHIELD%2FSeason%25202%2FPromotional%2520Episode%2520Photos%2FEpisode%25202.17%2520-%2520Melinda%2F138573_5778c.jpg.php&psig=AFQjCNEBvsO3CEZy_CcUqot5TM9U085DBg&ust=1457957035087544

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar