torsdag 4 februari 2016

When Calls The Heart: Säsong 2

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiT8NOD497KAhXH3SwKHYtrDxoQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fplay.google.com%2Fstore%2Ftv%2Fshow%2FWhen_Calls_the_Heart%3Fid%3D7EW1DhxJwu4&psig=AFQjCNGHMtXUbvydmB7Io1eHjuvp5fbCDw&ust=1454698134369759

When Calls The Heart är en kanadensisk TV-serie från 2014. Hittills finns två säsonger ute och säsong tre är för tillfället i sändning. Andra säsongen innehåller tio avsnitt på 40 min, och alla dessa går att streama på amerikanska netflix. Varning för några mindre spoilers. 

Min spoilerfria recension om säsong 1 kan du läsa HÄR.

When Calls The Heart utspelar sig i början av 1900-talet och följer huvudkaraktären Elizabeth Thatcher som kommer till den lilla staden Cole Valley för att arbeta som lärarinna. Säsong 2 tar sin början vid rättegången emot Gowen som slutar med en stor överraskning för Abigail. Samtidigt får vi träffa den nyanlända Leland Coulter som har planer på att förbättra den lilla staden, och hans första förändring blir namnet som, efter att gruvan stängs ner, byts från Cole Valley till Hope Valley.

Detta är verkligen en otroligt mysig serie. Säsong två var minst lika bra som första säsongen i mina ögon, och det glädjer mig då detta är en perfekt serie att se när man behöver lite lugn och ro, men som ändå innehåller en lagom dos drama. Under andra säsongen har det inte varit lika mycket fokus på gruvarbetet, främst eftersom gruvan nu är nedstängd. Även om detta dramat var grunden i serien från början, så tycker jag att de har lyckats bra med att komma vidare och börja på ett nytt, och minst lika intressant, kapitel.  

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjTy5yc5N7KAhVE1ywKHWp3CfUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fmydevotionalthoughts.net%2F2015%2F05%2Fwhen-calls-the-heart-heart-home-episode-mini-review.html&psig=AFQjCNFp-vDFmc3uczcEJA6p9vOMLOA2oA&ust=1454698466206803

Det finns mycket jag gillar med When Calls The Heart, både i första och andra säsongen. Även om det inte är jätte mycket som har förändrats sedan säsong 1, så gillar jag verkligen att vi nu har fått följa Julie och resten av Elizabeths familj i Hamilton. Jag trodde att den storyn skulle försvinna när Elizabeth och Jack återvände hem till Hope Valley, men istället (till min glada överraskning) fick vi fortfarande se ur Julies perspektiv i nästan varenda avsnitt. Hennes romans med Jack's yngre bror Tom tyckte jag var riktigt underhållande, kanske till och med höjdpunkten i säsongen. Jag gillade Julie redan i säsong 1, men nu kan jag nog till och med säga att hon är min favorit. Det märks hur mycket hon inspirerats av Elizabeth, och verkligen vågar ta tag i sin vilda sida och inte bry sig om vad samhället tycker. Hon vågar gå emot normerna och vågar för första gången gå emot sina föräldrar och erkänna sin egen personlighet. Även om jag blev lite irriterad av att hon ljög och var på väg att låta Tom ta skulden för bilolyckan när det faktiskt var hon själv som körde. Detta gjorde mig smått irriterad, men vad som gjorde mig mer irriterad än något annat denna säsongen (inklusive Noras jobbiga besatthet med Bill) var Elizabeths dåliga syn på Tom. Främst blev jag faktiskt förvånad. Hon själv som tagit sitt pack och stuckit ifrån sin familj för att sedan förälska sig i en gränspolis. Och när hennes syster förälskar sig Jack's bror, då passar det tydligen inte. Även efter att hon fick veta sanningen, att Julie ljugit och låtit Tom ta skulden för något han inte gjort, tycker hon fortfarande att alltihop var hans fel. Det där beror helt och hållet på klasskillnaden, och det stör mig verkligen något enormt. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiepLrI5t7KAhWHVSwKHQT_Bi4QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.tveskimo.com%2F2015%2F06%2F15%2Fwhen-calls-the-heart-coming-together-coming-apart-episode%2F&psig=AFQjCNHOw7BD-lHnSrXpxgy5cUXQje-FWg&ust=1454698506026313

Det finns mycket jag kan säga om andra säsongen av When Calls The Heart, men jag ska försöka hålla mig kortfattad. Abigail Stanton är fortfarande en stor favorit och jag älskar hur omtänksam hon är. Även hennes nyfunna relation till sin sons änka Clara, har varit en av höjdpunkterna genom säsongen. Ytterligare en karaktär jag funnit extra intressant under dessa tio avsnitt, har varit Rosemary. Förra säsongen gillade jag henne inte alls, så avundsjuk som hon var på Elizabeth. Men hon har verkligen förändrats, mot slutet visade hon verkligen att hon bara ville att Jack skulle vara lycklig. Kan bero på att hon själv fann lyckan i den karismatiske Leland Coulter. Trots hennes udda personlighet och nästan överdrivet höga självförtroende, är hon väldigt lätt att gilla när hon inte strävar efter en man som inte vill ha henne. 

Mer än så tänker jag inte ta upp, förutom kanske den härliga Samantha Madison som även hon gick emot normerna genom att bli advokat trots att hon var kvinna. Väldigt tråkigt att vi inte fick återse henne efter rättegångens slut, men samtidigt förståeligt. 

When Calls The Heart är en supermysig serie, den är verkligen lättsam men ändå fängslande nog för att hindra tittaren från att tröttna. Säsongen har bjudit på många likheter med TV-serien Hart of Dixie när det gäller charmen, så finns det någon av er läsare som är ett Dixie-fan så kan jag rekommendera When Calls The Heart. Samma mysiga stämning genom alla avsnitten!

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiSvOqZ5N7KAhVD8ywKHYNtANkQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fmydevotionalthoughts.net%2F2015%2F05%2Fwhen-calls-the-heart-season-two-hearts-desire-episode-mini-review.html&psig=AFQjCNE2iD8DjoJwam70Ab9yue6Eif7c5g&ust=1454698461354817

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar