onsdag 3 februari 2016

Vecka 5: Kriminaldraman

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Julia på Juliasnerdrom och Emelie på Gothamalley. Glöm inte kolla in deras inlägg angående temat! 

Det finns många bra kriminaldraman, både när det gäller film och TV-serier. Idag kommer jag ta upp mina favoriter inom de båda kategorierna - alltså en film samt en TV-serie som båda tillhör genren kriminaldrama. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjq6JzTitrKAhXE2SwKHTaSCTkQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fimgkid.com%2Fthe-professional-movie.shtml&psig=AFQjCNFGp9gPMCDNbDWMeOrLj-2TzbAITA&ust=1454536977115199
LEÓN THE PROFESSIONAL
León är en film från 1994, regisserad och skriven av Luc Besson (Det femte elementet). Filmen följer den 12-åriga Mathilda som blir omhändertagen av en professionell yrkesmördare, León. Med León's hjälp lär hon sig yrket i hopp om att en dag kunna utkräva hämnd på de som mördade hela hennes familj. Detta är en fantastisk film, något annat kan inte hävdas. Den är inspirerande, hemsk och rörande. Bandet de två huvudkaraktärerna bildar är höjdpunkten i filmen, men även storyn är otroligt välskriven vilket gör varje minut lika spännande. León The Professional är utan tvekan en film som alla bör se. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjHyOy2itrKAhVLCSwKHcSUAUgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fbloggar.expressen.se%2Ftvbloggen%2F2014%2F02%2F07%2Fkronikan-sherlock-ger-oss-det-vi-inte-vet-att-vi-vill-ha%2F&psig=AFQjCNFhqRVidRcrONjYtEmydvXSEcG8nQ&ust=1454536877417093
SHERLOCK
Sherlock är en TV-serie som (precis som titeln förhoppningsvis redan förklarat) följer Sherlock Holmes och hans assistent Dr. John Watson då de löser olika brott, fast denna gången i nutida London. Vi får ta del av hela historien - alltifrån romansen med Irene Adler och konkurrensen med brodern Mycroft, till den eviga konflikten med ärkesfienden Jim Moriarty. Denna serie är lika fantastisk som León (dock på ett annat sätt). Hittills finns tre säsonger varav varje endast innehåller tre avsnitt. Säsong fyra planeras släppas 2017, så det finns gott om tid att kolla ikapp de 9 avsnitt som finns (+julspecialen). Otroligt genomtänkta avsnitt samt intressanta och spännande fall. Men bäst av allt är ju, även här, relationen mellan de två huvudkaraktärerna. Och relationen mellan Sherlock och Moriarty... Jag älskar det. Allt. 

Varsågod för de tipsen, har ni ytterligare några bra tips på kriminaldraman, shoot! Vill ni ha fler tips, gå in på någon av följande blogglänkar: FrökenTV/Seriereflektioner/Juliasnerdrom/GothamAlley.

4 kommentarer:

 1. Sherlock tillhör verkligen de serier som jag är mycket intresserad av att titta på! Det borde ju gå snabbt att se den, eftersom det "bara" finns 9 avsnitt... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går såklart fort, även om varje avsnitt är lite som en film eftersom de är 1,5 timme långa... Men de består helt enkelt av för mycket awesomeness för att bara vara 40 minuter långa ;) Dessutom går är det både bra och spännande så det känns ungefär som 20 minuter!

   Radera
 2. Sherlock <3 Bland det bästa jag sett.

  SvaraRadera