lördag 20 februari 2016

The Glades: Säsong 1

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=https%3A%2F%2Fwww.returndates.com%2Fnews.php%3Fid%3D608&psig=AFQjCNGJk1lkRQhX1xdo417ELF03nVHhRg&ust=1456019476051295

The Glades är en TV-serie från 2010 med inriktning på kriminalitet i form av mordgåtor, skapad av Clifton Campbell. Serien blev nedlagd efter fyra säsonger på 10-13 avsnitt per säsong.

Serien följer Jim Longsworth, en Chicago-polis som flyttar till det soliga Florida efter ett missöde med sin förra chef, som hävdat att han haft en affär med chefens fru. I Florida träffar Jim sjuksköterskan Callie och hennes tolvåriga son Jeff som han snabbt fattar tycke för. I rollerna ser vi Matt Passmore (Satisfaction), Kiele Sanchez (Kingdom), Jordan Wall (My Future Boyfriend), Carlos Goméz (Desperado) och Michelle Hurd (Law & Order: Special Victims Unit). 

The Glades är en typisk polisserie med vanliga mordgåtor i varje avsnitt där den enda sidostoryn är relationerna mellan huvudkaraktärerna. Huvudkaraktären är den typiska lustigkurren, polisen som inte är rädd för att gå för långt utanför regelbokens gränser. Modig, skämtsam, tuff. En typisk blandning, men en bra blandning. Det är därför serien, trots det inte-så-innovativa temat, ändå är bra och bjuder på mycket underhållning.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi_l8f3nYXLAhWpYJoKHdS7A44QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fblogs.sun-sentinel.com%2Ftv%2F2010%2F09%2Fthe-glades-picked-up-for-second-season.html&psig=AFQjCNFxauN4ZS-u3R-J2YsblIquwZ1DQA&ust=1456019628592528

Förutom mycket humor, härliga dialoger och någorlunda smarta fall, är det inte mycket till serien. Den sticker inte ut och den enda röda tråd jag kan hitta är relationen mellan huvudkaraktären Jim Longsworth och den gifta sjuksköterskan Callie. Jag tyckte inte introduktionen var något vidare bra - redan i första avsnittet slängdes vi direkt in i storyn utan någon som helst introduktion av karaktärerna eller hur deras liv sett ut hittills. När jag var ungefär halvvägs in i första avsnittet var jag tvungen att säkerställa om jag verkligen satt på rätt avsnitt eftersom hela pilotavsnittet kändes som ett mitten-avsnitt snarare än ett pilotavsnitt. Men nej, allt stämde. Det var såklart synd då jag personligen föredrar en bra inledning framför att bara slungas direkt in i ett typiskt mordfall utan att helt och hållet förstå vem huvudkaraktären egentligen är, mer än polis. 

Skådespelarna är inget speciellt, vad jag dock lade märke till var att vi fick se en del välkända gästskådisar under säsongens gång. Några exempel är Daniel Gilles (The Originals), Dean Norris (Breaking Bad) och Cameron Monaghan (Shameless). Det är dock lite tråkigt att inse att gästskådisarna som antingen spelar offer eller mördare, presterar bättre än huvudskådespelarna själva. Dock är detta trots allt en simpel serie och kräver därför inga fantastiska prestationer. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiB89vEnoXLAhUDAZoKHcekC3wQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.aetv.com%2Fshows%2Fthe-glades%2Fpictures%2Firon-pipeline%2Fcallie-cargill-tries-to-hand-jeff-soccer-payment&psig=AFQjCNHif22o589A8BGcyix5n6x1CSDp0g&ust=1456019777120258

Jag har nu i efterhand läst att serien slutade med en cliffhanger när den blev nedlagd, vilket såklart gör att man tappar suget på att fortsätta titta. Men jag gillar ändå serien, så jag vill egentligen fortsätta titta. Samtidigt som det känns surt att lägga ner så många timmar på en serie som kommer sluta abrupt utan något avslut alls, så får man väl ändå tänka att det är resan som är målet. Så det kan absolut hända att jag får för mig att fortsätta eftersom jag faktiskt gillar serien och alla dess karaktärer.

Trots den ganska trista inledningen och plattheten som följer med säsongen, så kan jag inte neka att varje avsnitt hållit mig som tittare underhållen. The Glades är långt ifrån ett mästerverk, men den passar bra att se när man bara vill ha just det - simpel underhållning. Inga stora tvister, inget man egentligen behöver tänka så mycket till. Bara humor och underhållning.

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fwww.aetv.com%2Fshows%2Fthe-glades%2Fpictures%2Fdirty-little-secrets%2Fdr-sloan-tells-carlos-alibi&bvm=bv.114733917,d.bGs&psig=AFQjCNFN5QsLroadEIUaCmqqmz7XUJvzhA&ust=1456019755032010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar