måndag 1 februari 2016

Frågelista om det underbara ting vi kallar tv-serier

Listan är lånad av FELICIA
https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fwww.beautybombshells.com%2F2011%2F11%2F18%2Ffly-pan-am%2F&bvm=bv.113034660,d.bGg&psig=AFQjCNHL4Do902VeVtrpgjL033FmZF2LHQ&ust=1454440205880659

1. En serie som aldrig borde ha lagts ner? Pan Am. Har nog aldrig varit så arg för att en serie blivit nedlagd efter endast en säsong. Även Kings, Gang Related och Firefly hade jag gärna sett mer av. Förstår verkligen inte hur de kunde läggas ner så tidigt. Även om det i och för sig finns rimliga (men väldigt onödiga) anledningar till det... Kings gjorde de alldeles för lite reklam för innan premiären, och Firefly sändes i fel ordning. Så. Onödigt. Gang Related däremot har jag ingen aning varför den lades ner. 

2. En serie som du önskar att fler personer tittade på? Hell on Wheels, Banshee och Being Human (U.K). 

3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen? The Shannara Chronicles. Den fångade mig mycket mer än vad jag hade förväntat mig. Lite för tonårsaktig kanske, men jag som älskar allting som liknar älskade sagan om ringen, tycker såklart även att detta är härlig underhållning. 

4. Din favoritserie någonsin? Lost, no doubt. 

5. En serie som du hatar? Hata är väl ett starkt ord, men jag förstår verkligen inte humorn i 30 Rock. Hade så höga förhoppningar på den på grund av betyget på IMDB, och gav den ungefär fem avsnitt innan jag gav upp. Verkligen inte min humor. Har aldrig heller förstått grejen med Parks and Recreation. Men jag hatar den dock inte. 

6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie? Första och sista avsnittet av Lost, delad första plats. 

7. Minst favoritavsnitt av favoritserie? De första avsnitten av säsong 4.... Det var så deprimerande. Och bara tråkigt. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fdottech.org%2F138942%2Fsherlocks-long-awaited-third-season-begins-january-19th-new-trailer-released-video%2F&psig=AFQjCNFvdjNNXiVTb9NvqRi7WP22KxO90w&ust=1454440420979297


8. En serie som alla borde titta på? Skulle vilja säga Game of Thrones bara för att den är så fantastisk, men dessvärre tror jag inte den passar alla. Så istället tänker jag säga Prison Break. Och den fenomenala Sherlock, men that's a given. 

9. Bästa scenen någonsin? Finns så många, men en scen jag verkligen avgudar, är slutet av säsong 3 av Being Human. När George säger "I'm doing this because I love you." och Mitchell svarar "I know.", och sen boom...händer något som jag inte tänker berätta. 

10. En serie som du inte trodde att du skulle gilla men slutade upp med att älska? Game of Thrones, duh. Vem tror egentligen att man faktiskt kommer gilla den? Av oss tjejer i alla fall... 

11. En serie som gjorde dig besviken? Burn Notice. Har gett den flera chanser eftersom jag verkligen vill gilla den, men jag fastnar bara inte. Detsamma gäller Arrow som alla verkar älska. 

12. Ett avsnitt du har sett mer än 5 gånger? Pilotavsnitten av The O.C, Lost, och Chuck. Samt 2x17 av How I Met Your Mother som jag sett fler gånger än jag vågar erkänna.

13. Favoritserie från barndomen? Beror väl på hur liten man är... Tittade inte på så mycket TV när jag var under 10, det kom senare. Enda jag minns är väl Totally Spies. Och Bolibompa om det räknas... När jag blev äldre blev jag lite smått beroende av Legend of the Seeker som gick på 6:an. Som ja, är jätte dålig egentligen, men som 12-åring tyckte jag inte det. 

14. Manlig favoritkaraktärer? Charlie Pace (Lost), Jon Snow (Game of Thrones), Tony Almeida (24), Cullen Bohannan (Hell on Wheels), Neal Caffrey (White Collar), Mal Reynolds (Firefly) och Dean Winchester (Supernatural). Och det är bara de jag kommer på på rak arm. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj_vN_3pNfKAhUBkywKHe_HCuoQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.huffingtonpost.ca%2Fdenette-wilford%2Fnikita-series-finale-review_b_4492897.html&bvm=bv.113034660,d.bGg&psig=AFQjCNGe03rIvW0ezUB5-Hbfif51h-cwXg&ust=1454440952148496

15. Kvinnlig favoritkaraktärer? Nikita (Nikita), Regina Mills (Once Upon a Time), Annie (Being Human, U.K), Lily Aldrin (How I Met Your Mother), Julie Cooper (The OC), Colette Valois (Pan Am) och Brooke Davis (One Tree Hill).

16. Guilty pleasure serier? Full House, Pang i Plugget och Archer

17. Favorit miniserie? Av någon anledning är det inte så många mini-serier jag gillar. Nästan alla jag ser gör mig besviken på ett sätt eller annat. Den jag egentligen gillar bäst gjordes ju aldrig klart. Därför tänker jag i stället säga den svenska julkalendern Dieselråttor och Sjömansmöss som faktiskt fungerar som en mini-serie. 

18. Favoritserie som började tidigare än 2000? Bara för att jag älskar Full House så säger jag väl den. Andra favoriter är Vänner, 21 Jump Street och Party of Five. Och nej, jag har inte ännu sett Twin Peaks, tyvärr. 

19. Bästa cast? När det gäller hur bra de passar i sina roller så skulle jag säga Lost. Men när det handlar om skådespelartalanger så blir svaret utan tvekan Game of Thrones. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=https%3A%2F%2F4815162342execute.wordpress.com%2Fseason-3%2Fthe-others%2Fjuliet-burke%2Fseason-6%2F&bvm=bv.113034660,d.bGg&psig=AFQjCNGTepvduFOTh1GfTnHDjqadx85NZg&ust=1454440249486920

20. Favoritkyss? Har ingen favoritkyss direkt, men jag gillar verkligen kyssen mellan Sawyer och Juliet i säsong 6 av Lost, när de står vid automaten och börjar minnas deras tid på ön. Och ändå shippade jag dem aldrig innan den scenen... När jag väl började gilla det så var serien slut.

21. Favoritpar? Charlie & Claire (Lost), Michael & Nikita (Nikita), Matthew & Mary (Downton Abbey) samt Tony & Michelle (24). Sen älskar jag också Marshall & Lily i HIMYM bara för de är så perfekta. 

22. Favoritserieavslutning? Lost

23. Mest irriterande karaktär? Sherry Palmer i 24. Usch, har nog aldrig hatat en karaktär så mycket. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiBmOTUpdfKAhWKDiwKHcDSBh4QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fbitchentertainment.com%2F2015%2F06%2F14%2Fmost-memorable-cry-worthy-creepy-deaths-on-tv%2F&psig=AFQjCNG10091ft5ZAkqvxOo2K_bxtnnuNA&ust=1454441089047669

24. Bästa citat? One Tree Hill har många bra citat. En av mina favoriter är när Samantha skriver en uppsats om Quentin Fields. Den är några rader, men såhär slutar den: ”People say Quentin Fields was a great basketball player. Graceful. Fluid. Inspiring. They say on a good night it almost seemed as though he could fly. And now he can.” 

25. En serie som du planerar att titta på (gammal eller ny)? Breaking Bad och Six Feet Under

26. Största OMG-ögonblick? Har upplevt flera sådana ögonblick i TV-serien 24, framförallt en gång i slutet av säsong 1 då en viss person visar sig vara någon annan än denne fått oss att tro hela säsongen, samt i säsong 7 då en viss person vi trodde var död, infact återvänder. Ytterligare ett sådant ögonblick upplevde jag i slutet av säsong 1 av Agents of S.H.I.E.L.D. Ni som sett förstår precis vad jag menar. 

27. Bästa pilotavsnitt? Bästa tycker jag är Lost, såklart. Men sen finns det även andra som jag verkligen älskar och därför har sett många gånger, bl.a. The OC och Chuck.


28. Första tv-besatthet? Jag var ju besatt av Legend of the Seeker ett tag, men den serie jag först maraton-obsessade med var 24. De första fyra säsongerna hade vi nämligen på DVD här hemma.

29. Pågående tv-besatthet? Sorgligt nog har jag ingen TV-besatthet just nu. Jag hade gärna haft det, men jag hittar bara inget att obsess:a över. Det jag ser nu är lite sådär meh. Tar mig långsamt framåt helt enkelt.

30. Sorgligaste karaktärsdöd? Läs på egen risk: Lost - Charlie Pace samt Jin & Sun. Båda lika tragiska. 24 - Michelle Dessler. Game of Thrones - Ygritte. Hell on Wheels - Lily Bell. Rookie Blue - Gerry. Downton Abbey - Matthew. Tyckte även Jeremy's död i The Vampire Diaries's fjärde säsong var otroligt sorglig, när Elena totalt bröt ihop. Dock kom ju han såklart tillbaka igen, men det var ändå ett väldigt känslosamt avsnitt. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj2kt__ptfKAhUH_SwKHVVxDEMQjRwICTAA&url=http%3A%2F%2Fineedhelpreactingtosomething.blogspot.com%2F2012%2F07%2Fthe-candidate-still-breaks-my-heart.html&psig=AFQjCNEdpE6WeqY7s-ynHfqkmBL4yPjdZQ&ust=1454441514439921

2 kommentarer:

 1. Alltså, baserat på det intryck jag har fått från din blogg så kan jag nästan GARANTERA att du skulle älska Twin Peaks!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra då är jag bara ännu mer peppad! Är extremt nyfiken på Twin Peaks nu alltså, hoppas verkligen att den lever upp till mina förväntningar!
   Ska bara köpa hem boxen först ;) (vilket dock kan dröja med tanke på storleken på min plånbok just nu)

   Radera