måndag 1 februari 2016

Första intrycket: Legends of Tomorrow

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwicxMHJ-NbKAhWJZCwKHXCQDjsQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Du4iO6z7UJpQ&psig=AFQjCNHFidOewfn4cHn6c6ah-UKchYyW0w&ust=1454429025302472

Legends of Tomorrow är en ny TV-serie från DC som fokuserar på tidsresaren Rip Hunter som just rekryterat ett gäng superhjältar (och antihjältar) för att hindra superskurken Vandal Savage från att orsaka jordens undergång. I rollerna ser vi bl.a. Arthur Darvill, Brandon Routh, Victor Garber, Caity Lotz, Ciara Renée, Casper Crump, Dominic Purcell och Wenthworth Miller. 

Första säsongen kommer innehålla 16 avsnitt, och hittills har endast första och andra delen av pilot-avsnittet släppts. Hela säsongen kommer släppas veckovis på Netflix, så för er som har ett konto där blir det inte jätte svårt att få tag på serien. Ni som däremot inte har Netflix, kan se första avsnittet genom att klicka här

Jag är inte särskilt bra på DC karaktärer, och tittar inte heller på Arrow/The Flash, så hade därför inte superkoll på alla karaktärer som introducerades i första avsnittet. Vissa av dem verkade det som att man i princip borde känna till, vilket störde mig lite. Men förutom det så gillade jag avsnittet, trots att jag egentligen inte gillar superhjältefilmer/serier särskilt mycket. The Flash kändes lite för löjlig för min smak, och Arrow har jag gett flera chanser men fastnar bara inte. Jag kan inte säga exakt varför just Legends of Tomorrow vinner över mig när ingen av dessa lyckas, men jag har en teori. Det är nämlingen samma sak med Marvel-filmerna - jag gillar inte t.ex. Thor och Captain America särskilt mycket, men Avengers älskar jag. Även Agents of S.H.I.E.L.D är en serie jag följer. Ensamma känns superhjältarna löjliga, men det är något speciellt som händer när dessa sätts ihop som  ett team. En grupp med superhjältar där alla är lika "onaturliga". Av samma anledning gillar jag bättre Legends of Tomorrow än The Flash och Arrow. Och ja, jag har hört att huvudkaraktärerna i Arrow blir mer av en "superhjältegrupp" i senare säsonger, men jag gav upp långt innan dess. 

Ytterligare en anledning till varför jag gillade avsnittet var tidsresorna. Jag älskar verkligen fiktion som handlar om att resa i tiden. Visst, här känns det inte jätte trovärdigt och jag önskar att de hade förklarat det på ett bättre sätt än som ett flygande tefat som bara magiskt transporterade sig genom tiden... Men det här med tidsresor är bara så darn intressant.

Finns egentligen inte jätte mycket att säga, men jag gillade alla karaktärerna, och hur annorlunda de olika karaktärerna är från varandra. Men trots deras stora skillnader ser jag ett team framför mig, ett team som alltid kommer försvara varandra. Att det blev en liten Prison Break-reunion skadar ju inte heller (även om dessa två känns lite extra löjliga när man är van vid dem som icke-tidsresande MICHAEL SCOFIELD och LINCOLN BURROWS).

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjyoZ2E-dbKAhUFkiwKHUfdBFEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.digitalspy.com%2Ftv%2Fdcs-legends-of-tomorrow%2Fnews%2Fa781662%2Flegends-of-tomorrow-fans-are-in-shock-over-that-major-twist-this-cant-be%2F&psig=AFQjCNGuMntXlqTcsmlqv0H-WkwPC7i7Lw&ust=1454429063419389

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar