tisdag 5 januari 2016

Who's The Boss: Säsong 1

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjjv9KY3ZHKAhWBXiwKHaSrDwUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.nydailynews.com%2Fentertainment%2Fgossip%2Fboss-star-engaged-article-1.1308818&psig=AFQjCNEIwCzazeqRRvjWbeNgLZRLd2KXhA&ust=1452050781435692

Who's The Boss är en TV-serie inom komedigenren med Tony Danza i huvudrollen. Serien skapades av Martin Cohan och Blake Hunter och sändes på kanalen ABC under åren 1984 till 1992. Totalt blev det 196 avsnitt uppdelat på 8 säsonger. 

Serien följer italienaren, änkemannen och den f.d. mästerskapsbasebollspelaren Tony Micelli efter att han flyttar från Brooklyn till Connecticut med sin 12-åriga dotter Sam. Där flyttar han in hos reklamchefen Angela Bower och hennes son Jonathan där han får arbeta som deras hembiträde. I rollerna ser vi Tony Danza, Judith Light, Alyssa Milano, Katherine Helmond och Danny Pintauro. 

Who's The Boss är en typisk 80-tals komedi, det vill säga familjevänlig, humoristisk och i många fall romantisk. För mig som gillar gamla godingar så som Full House, Boy Meets World och Vänner tänkte jag att även denna kunde passa mig. Och det gjorde den. Who's The Boss är långt ifrån ett mästerverk, men den är precis som tidigare nämnda titlar, en mysig gammal komediserie som är perfekt att titta på när man bara vill ha något lättsamt att titta på. T.ex. samtidigt som man viker tvätt eller äter frukost. Det har funkat bra för mig de här senaste dagarna. 

Det är lätt att jämföra denna serie med resterande 80-talskomedier som finns därute, och när man gör det så blir det också svårt att hitta skillnader. Who's The Boss skulle jag inte säga är en serie som sticker ut ur mängden - snarare skulle jag kalla det en i mängden. Serien är som en bra blandning mellan The Nanny (1993), Huset Fullt (1987) och nutidens Melissa and Joey (2010). Precis som alla dessa serier finns det även i Who's The Boss avsnitt som är bättre än andra, men de som ligger i toppen har varit riktigt underhållande att titta på. Jag skrattar ofta till och dessutom är karaktärerna så otroligt charmiga så det är nästan omöjligt att inte underhållas. Först och främst har vi huvudkaraktären Tony som är både snygg och charmig. Han är en bra pappa till sin 12-åriga dotter samtidigt som han är rolig och lekfull. Sen har vi Angela Bower som agerar som Tonys envisa och allvarsamma men samtidigt väldigt älskvärda chef. Båda barnen är riktigt söta, Jonathan är otroligt rar och Sam är tuff som växt upp med endast en sportälskande pappa. Samtidigt är hon på väg att växa upp på riktigt och blir mer och mer kvinnlig för varje dag (avsnitt) som går. Sist men inte minst har vi den underbara mormorn till Jonathan, nämligen manslukerskan Mona, spelad av ingen mindre än den tvåfaldiga Golden Globe-vinnaren Katherine Helmond. 

Anledningen till att serien är så mysig är såklart tack vare familjekänslan som bildas i serien. Men det finns också en annan sak jag uppskattar, och det är det faktum att serien tar upp det viktiga budskapet att det inte borde finnas s.k. könsroller. En man ska kunna arbeta i hemmet, som städare eller bara kunna laga mat utan att människor ska snacka skit och se ner på honom. En kvinna ska kunna jobba som hög chef utan att bli anklagad för att ha legat sig upp till toppen. Utan att få nedvärderande blickar från män som anser att kvinnans roll är i hemmet. Jag uppskattar att det i denna serien är ombytta roller, att mannen jobbar som hembiträdet medan den förmögna ensamstående kvinnan sliter varje dag på jobbet. 

Who's The Boss är en mysig familjekomedi som rekommenderas till er som inte har något emot gamla 80-talare utan bästa kvalité. Är du ute efter kvalitét, skaffa HBOnordic i stället.

Första avsnittet av Who's The Boss kan du se HÄR

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiks4nh3JHKAhXH2ywKHap_DhoQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.glamour.com%2Fentertainment%2Fblogs%2Fobsessed%2F2013%2F01%2Falyssa-milano-tells-us-her-fav&psig=AFQjCNEP_g_YW1TQbZpsXngnP3duu1ckhQ&ust=1452050715363967

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar