söndag 10 januari 2016

The Vampire Diaries: Säsong 7A

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjJ4ciolaDKAhWC6CwKHcW_DCcQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fseriesupdatesfr%2Fstatus%2F662361921040097281&psig=AFQjCNGWedcHPVskGhrhFZ_2nIrR0NtNuw&ust=1452546976967750

Första delen av The Vampire Diaries' sjunde säsong är nu färdigsedd, och om den finns en hel del att säga. Nästa avsnitt släpps den 29:e Januari, alltså om ungefär tre veckor. Som de flesta TVD-följare troligtvis redan hört, så är den sjunde säsongen ganska annorlunda från tidigare då skådespelerskan som spelat huvudrollen i sex säsonger, nu slutat. Mycket spekuleringar kring hur detta skulle bli har funnits, men personligen tycker jag att sjunde säsongen har börjat starkt och jag saknar inte huvudkaraktären alls då resterande karaktärer gjort ett bra jobb med att sätta sig in i huvudrollerna.

Jag kan börja med att varna för spoilers, så har du inte sett till och med det nionde avsnittet av The Vampire Diaries' sjunde säsong, rekommenderar jag dig att sluta läsa här. Sjunde säsongen tar sin början strax efter att Jo Laughlin blivit mördad av sin onde bror Kai på sitt eget bröllop, Lily Salvatore lyckats föra tillbaka ytterligare fem häxvampyrer från de döda, och Elena Gilbert har blivit förhäxad till en djup sömn som varar så länge Bonnie Bennett fortfarande är vid liv. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj7qe-Dl6DKAhVEiCwKHfn2DTsQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fpt.fanpop.com%2Fclubs%2Fthe-vampire-diaries%2Fimages%2F38978777%2Ftitle%2Fvampire-diaries-best-served-cold-7x06-promotional-picture-photo&psig=AFQjCNEdtLzGD4Q75GnC8TZDV5GxrbqDKg&ust=1452547440985697

Som sagt så tycker jag att detta har varit en bra säsong hittills. Bättre än den förra. Anledningen till det är att jag gillat den storyline som följt genom säsongens gång, nämligen Lily och hennes s.k. "barn". Lily som karaktär har man både avskytt och gillat, och sedan avskytt igen. Men mot slutet tyckte jag det var jätte synd att vi var tvungna att säga hejdå då man verkligen börjat sympatisera med henne. Även om man förstår Damon's ilska, så kan jag ändå inte låta bli att tycka att han är lite för hård mot henne. Samtidigt anser jag att Stefan förlät henne lite för lätt. Hon var trots allt långt ifrån den perfekta mamman. 

Även storyn kring stenen som fängslar själar har varit intressant - alltifrån Alarics besatthet med att återuppväcka sin döda fru, till cliffhangern vi lämnades med i slutet. Jag hade aldrig hunnit fastna så mycket för Jo som karaktär och därför saknade jag henne inte heller, men eftersom man verkligen lärt känna Alaric under åren så slår det en ändå ganska hårt då hans hjärta återigen krossades. Stackarn. Därför var det en stor lättnad att barnen åtminstone överlevde, även om det råkade vara i Carolines vampyrmage. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=https%3A%2F%2Fserienfurecidos.wordpress.com%2F2015%2F12%2F11%2Fthe-vampire-diaries-7x09-theyll-be-different%2F&bvm=bv.111396085,d.bGg&psig=AFQjCNGjv-fBum2qRNzlSOQdrwJ8ycYfnA&ust=1452547336780103

Något som har gjort det hela mer spännande, har varit alla framåtblickar till tre år i framtiden. De lyckades även lura oss (eller åtminstone mig) på så sätt att Lily's död inte skulle vara så skrämmande. Hon levde ju i framtiden, eller hur? Fel. Istället var det någon form av hallucination så vitt jag förstod det. Därför var hennes död ganska slutgiltlig trots allt. Men vem vet, detta är ju trots allt The Vampire Diaries - vad som helst kan hända och vem som helst kan återuppstå från de döda. Framåtblickarna har i vart fall varit en stor höjdpunkt under varje avsnitt, och jag tyckte egentligen att det var lite synd att de inte varade mer än några minuter i början eller slutet av varje avsnitt. 

Jag är glad åt att Elena aldrig dog, utan bara hamnade i en djup sömn. Inte för att jag bryr mig så jätte mycket om hennes karaktär egentligen (även om jag borde det), men jag bryr mig om hur deppigt varje avsnitt är. Hade hon dött så hade alla, framförallt Damon, varit oerhört deppiga och bara gått runt och surat hela tiden, och det hade inte alls gjort avsnitten intressant. Visst gick han och surade lite i första avsnittet, men de har ändå lyckats bra med att föra handlingen framåt utan att fastna vid Elena som det alltid var förr när hon fortfarande var vid medvetande. De har accepterat att hon inte kommer tillbaka än på ett bra tag, och det är härligt att veta så vi slipper genomgå något misslyckat räddningsuppdrag. Jag är också glad att Bonnie inte skyller på sig själv, och att Damon snabbt insåg att hon är hans bästa vän och att han därför bör vara glad åt att hon fortfarande finns där i stället för att vara sur för att hon fortfarande finns där. Istället för hans älskade Elena. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi9zcOjlaDKAhUDjywKHdePAjUQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCYxgAmwIuUY&psig=AFQjCNEfqStxuVMsBAvuCLcC9WmU8MglOQ&ust=1452546970453552

Precis som alla framåtblickar har jag även gillat tillbakablickarna till 1800-talet. Lika mycket nu som jag gjort i tidigare säsonger av serien. Att Valerie skulle ha träffat Stefan i ett tidigare liv var även det en intressant storyline även om jag är glad att det inte tog över alltför mycket. Med det sagt får jag ändå nämna att jag gillar Stefans relation till Caroline, och vill inte att det ska förändras även om jag även gillar Valerie som karaktär. Men, som det ser ut i framtiden kommer det förändras vare sig jag vill eller inte. Det jag undrar nu är bara om den här helvetesvisiten har något att göra med det. 

Överlag har jag gillat första delen av The Vampire Diaires' sjunde säsong och serien har bevisat att den fortfarande har det där underhållande i varje avsnitt som dessutom gör att man slukar ett avsnitt efter det andra. Relationerna är en stor del av serien, och jag har gillat Lily's relation till sina pojkar lika mycket som jag gillat den fortsatta vänskapen mellan Damon och Bonnie. Varje karaktär är underhållande att följa, och trots dess brister har jag även funnit både Nora och Mary Louise intressanta. Den enda jag verkligen börjar tröttna på (som jag egentligen aldrig gillat) är Enzo... Gillar inte alls det faktum att Bonnie kommer bli tillsammans med honom i framtiden. Urgh. Men, när det gäller allt annat kan jag inte säga mer än att jag ser fram emot fortsättningen!

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjB9rL6maDKAhXEWiwKHWFFBiMQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fvampirediaries.wikia.com%2Fwiki%2FFile%3A7X09-114-Damon.jpg&psig=AFQjCNEdVo2BGl4Zhwu7i-9DuRbX6nbVZA&ust=1452548226752686

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar