söndag 10 januari 2016

The Shannara Chronicles: En första titt

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiY5NeWup3KAhVDEiwKHaqdDzIQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fcollider.com%2Fshannara-chronicles-tv-series-trailer-images%2F&psig=AFQjCNGYwUdEWpEkX3WSYagcg2aJyqyAGA&ust=1452453710083468

Jag har nu sett alla avsnitt som släppt hittills av MTV's nya TV-serie The Shannara Chronicles. Det vill säga, även det tredje och fjärde avsnittet som läckt ut i förväg. Totalt kommer första säsongen bestå av 10 avsnitt vilket innebär att det fortfarande finns 6 avsnitt till att se fram emot denna terminen. 8 för dem som är ordentliga och ser avsnitten i normal takt.

The Shannara Chronicles har beskrivits mycket som en tonårsvariant av Sagan om Ringen, vilket jag inte riktigt håller med om. Visst är miljön liknande och det faktum att serien följer ett gäng alver som ska rädda världen från onda demoner, men Sagan om Ringen har ändå något speciellt som denna serie inte riktigt uppnår. Med det sagt får jag ändå säga att jag gillar The Shannara Chronicles, och som den äventyrsfantast jag är kan jag inte låta bli att redan nu längta tills femte avsnittet släpps. 

The Shannara Chronicles är mer cheesy på något sätt, men inte på ett löjligt vis, utan snarare på ett sätt som gör att man underhålls av varje avsnitt. Även om det kanske låter lite konstigt så måste jag säga att serien är ganska mysig. Jag gillar miljön, jag gillar konceptet och jag gillar att inte behöva jämföra serien med något så fantastiskt som Sagan om Ringen. Verkligen inte Game of Thrones, kom igen. Även om serien är lite cheesy, så är jag ändå förvånad över att den inte är ännu mer cheesy. Av MTV hade jag nämligen förväntat mig något stort för dem, men litet för mig som tittare. Ibland glömmer man nästan bort att karaktärerna lever i ett alvrike där troll och andra varelser samexisterar. I stället känns det som att detta är en vanlig tonårsserie, fast med en intressant storyline. Ungefär som The Vampire Diaries var i första säsongen. Smörande serie med ett halvdant skådespel, men som ändå blir bra på grund av den fängslande storyn och intressanta karaktärer.

Jag ser fram emot att se mer (även om jag önskar att jag hade väntat tills alla avsnitt fanns ute så jag slapp vänta), och rekommenderar serien till er som gillar sagoliknande berättelser så som Once Upon a Time och The Vampire Diaries. Självklart skadar det heller inte om man gillar Sagan om Ringen, men jämför inte dessa två för mycket bara för då lär du bara bli besviken. 

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjxwoWFu53KAhXDkSwKHSN_AzcQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.yahoo.com%2Ftv%2Fs%2Fwatch-mtv-shares-shannara-chronicles-trailer-nycc-175239986.html&psig=AFQjCNFq04PWzVsSzkNYWMZ5N1YUTsyTLA&ust=1452454027554009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar