tisdag 12 januari 2016

The Magicians: En första titt

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fgeekritique.net%2F2015%2F05%2F17%2Fnew-trailers-for-syfys-childhoods-end-and-the-magicians%2F&psig=AFQjCNGW6yJRvypUfEZbm406EM8Lsyurpg&ust=1452460327305795

The Magicians är en ny TV-serie från kanalen Syfy. Serien baseras på en fantasy bok skriven av den amerikanske författaren Lev Grossman. I rollerna ser vi bl.a. Jason Ralph (Aquarius), Arjun Gupta (Nurse Jackie) och Stella Meave (Chicago P.D.). Serien följer Quentin Coldwater, en ung man som blir erbjuden en utbildning på ett college för framtida magiker. Men när hans bästa vän Julia blir nekad en plats på samma college tar hon en annan väg in i magivärlden. Samtidigt verkar det som att det finns en ond ande som härjar runt på den stora skolan och mördar oskyldiga elever. 

Jag hade inga förväntningar över huvud taget på den här serien, tvärtom så var det ett ganska impulsivt val att sätta på första avsnittet. Men jag måste säga att jag gillar det. Trots att serien handlar om trollkarlar så känns den relativt trovärdig, och på många sätt får jag lite Hogwarts-vibbar. Och det är aldrig så dumt! Samtidigt var skolan lite lik Professor X's skola för mutantbarn i X-men filmerna. Inte så dumt där heller.

Jag är inte 100% fast, men jag tror absolut att jag kan fastna när jag sett några avsnitt till då konceptet verkligen intresserade mig. Dock tyckte jag att vissa saker kändes lite mindre bra, t.ex. att andra halvan av avsnittet var lite av en snabbspolning. Först fick vi träffa huvudkaraktären Quentin, och jag gillade hans personlighet samt det faktum att man till en början inte riktigt visste vare sig det som hände faktiskt hände, eller om han bara hallucinerade alltihop. Men när han väl blivit antagen till Brakebills College, går det flera veckor, kanske till och med månader, på bara 20 minuter. Samtidigt är det väl bättre att saker och ting går för snabbt fram än att det går för långsamt fram, för då är det mycket lättare att tappa intresset alltför snabbt. Jag gillade också att man ifrågasatte lite, varför denna skola hölls. Som Quentin frågade, "Are you planning on taking over the world?" innan han accepterade platsen på utbildningen. 

The Magicians har officiell premiär den 25 Januari på kanalen Syfy. Men redan nu går första avsnittet att se på nätet, bl.a. HÄR. Totalt kommer första säsongen innehålla 12 avsnitt och om det blir en andra säsong återstår att se. Kort sagt gillade jag första avsnittet och kommer fortsätta se serien när hela säsongen finns ute. 

Är du inte övertygad och vill veta mer om serien? Få en smygtitt genom att titta på trailern här nedan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar