måndag 18 januari 2016

Styx: Come Sail Away

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwic3qCxs6_KAhXovXIKHebxAVcQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.417mag.com%2FBlogs%2F417-Blog%2FSeptember-2015%2FStyx-Live%2F&bvm=bv.112064104,d.bGQ&psig=AFQjCNE6D6rTY8M0WpLz7D7-TnOuu4daUQ&ust=1453070446393440

Jag tänkte utvidga bloggen lite och även slänga in lite musik-relaterade inlägg framöver. Det blir kanske inte jätteofta, men någon gång ibland. Vem gillar inte musik liksom?

Nu är det så att jag inte är ett jätte stort fan av dagens musik, utan föredrar de gamla godingarna från forntiden. Nej, men jag lyssnar på allt ifrån 50-talets Frank Sinatra till 90-talets Nirvana. Det finns så mycket otroligt fantastisk musik, och precis som med otroligt fantastiska filmer, älskar jag att dela med mig av mina favoritlåtar och få fler att lyssna på dem. 

För att köra en startomgång, tänker jag tipsa om en av mina absoluta favoritlåtar, nämligen Come Sail Away med Styx. Första gången jag hörde denna pärla var faktiskt i ett avsnitt av TV-serien Freaks and Geeks och när jag hörde den härliga refrängen bestämde jag mig direkt för att söka upp vilken låt det var. Därifrån upptäckte jag även ett flertal Styx-låtar som jag idag lyssnar på jämnt och ständigt, men Come Sail Away är fortfarande min favorit. 

"I'm sailing away set an open course for the virgin sea
I've got to be free, free to face the life that's ahead of me
On board I'm the captain so climb aboard
We'll search for tomorrow on every shore
And I'll try oh Lord I'll try to carry on"

Come Sail Away finns tillgänglig på Spotify. 


Jag minns att jag blev oerhört berörd av denna scen, när Lindsey bjuder upp Eli för att dansa trots att folk tittade, samtidigt som Come Sail Away spelades i bakgrunden. Perfektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar