tisdag 19 januari 2016

Shadowhunters: En första (och kanske även sista) titt

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj5lOGx7bbKAhVE8XIKHWbfCM0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ftmisource.com%2F2015%2F10%2F10%2Fshadowhunters-premiere-date-set-for-january-12-2016%2F&psig=AFQjCNFQTyuzOxRZaBTAlVTfX7MzpluJOg&ust=1453326443317151

Shadowhunters: The Mortal Instruments är en ny TV-serie för terminen som sänds på Freeform. Serien baseras på de sex böckerna i serien skrivna av Cassandra Clare. Det är även en nyversion av filmen The Mortal Instruments: City of Bones från 2013. 

Efter att ha sett första avsnittet av Shadowhunters är jag aningen besviken men samtidigt inte alls förvånad. Och besviken kanske inte är rätt ord, men visst hade jag väl hoppats på att jag skulle gilla den. Jag har varken läst böckerna eller sett filmen från 2013, och därför har jag egentligen ingenting att jämföra mer än övriga tonårsserier jag sett. Och jag klarar bara inte av det. Det är så mycket som känns så löjligt, klychigt och did I mention löjligt? Jag vet inte om böckerna är lite på det viset också, men är de det så är väl detta helt enkelt inte en berättelse som passar mig.  

Ärligt talat så finns det inte så mycket mer att säga. Jag gav serien de två första avsnitten, men känner inte att detta är för mig då jag anser kvalitén vara dålig (effekter, skådespelare mm), inte ens manuset fick mig intresserad. För folk under 15 passar säkert denna serie, men inte för mig då jag upplever serien som alldeles för tonårsaktig. Jämför man med t.ex. The Vampire Diaries som egentligen lika gärna hade kunnat hamna i samma fälla, så är detta rent skit. Jag har ofta stört mig på tonårstemat i TVD, men världen de byggt upp känns ändå trovärdig trots alla övernaturliga element, vilket inte var fallet i Shadowhunters. Istället kändes allt så oerhört fejkat. Får jag höra att det blir bättre längre fram, vilket det säkert kan bli när hela introduktionen är över, så kan det hända att jag ger den en andra chans. Men så som det ser ut nu - nej tack. Inget för mig tyvärr. Då gillade jag The Shannara Chronicles bättre. 

3 kommentarer:

 1. Tyckte verkligen också det här var såå dåligt!! Alla sade att det andra avsnittet var mycket bättre, men det var till och med ännu sämre. Uugh, blev så besviken! Trodde iallafall det skulle vara helt okej, filmen var faktiskt till och med bättre då! Förresten, har du några tips på inlägg till samarbetet idag? Har verkligen ingen koll på filmer med djur haha, har sett ett väldigt fåtal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte både första och andra avsnittet var lika dåliga... Störde mig på i princip allt i varenda scen :/

   Har du sett någon av filmerna på mitt temainlägg så kan du ju få tips därifrån :) Alla filmer behöver ju inte fokusera på djuren heller, när man tänker efter finns det faktiskt många filmer där ett djur medverkar (t.ex. Pirates of the Caribbean - hunden som bär nyckeln ;)). Detsamma gäller serier. Till och med Jurassic Park skulle ju faktiskt kunna räknas som en djurfilm, d.v.s om du ser dinosaurier som djur...

   Kommer du inte på nåt annat kan du ju alltid göra en lista med dina favorit Disney-filmer där ett djur besitter huvudrollen:) Vilket i princip alla disneyfilmer gör...

   Radera
  2. Annars kan du ju göra en lista på filmer du VILL se, där djur är med :) Har du inte sett Hachiko så är den ett STORT tips! Oerhört vacker film.

   Radera