lördag 16 januari 2016

Colony: En första titt

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiv1emZhq_KAhVkvXIKHRHaAZYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.usanetwork.com%2Fcolony&psig=AFQjCNG96ERNWa1EqkH-jY_NYO72nhabUg&ust=1453058181224435

Colony är en ny serie från kanalen USA Network, vars första avsnitt hade premiär igår. Serien skapades av Ryan Condal och Carlton Cuse, och i rollerna ser vi bl.a. Josh Holloway (Lost), Sarah Wayne Callies (The Walking Dead, Prison Break), Peter Jacobson (House M.D) och Amanda Righetti (The Mentalist).

Colony klassificeras inom genrerna action, äventyr och sci-fi, och utspelar sig i Los Angeles i en dystopisk framtid där staden blivit ockuperad av utomjordiska inkräktare, ofta benämnda som "The Hosts" då ingen egentligen verkar ha sett dem med egna ögon. Serien följer en familj vars pappa blir anlitad av den nya regeringen för att hitta och ta fast den motståndsrörelse hans egen fru arbetar för.

Jag hade stora (dock inte gigantiska) förhoppningar på Colony, dels eftersom jag älskar dystopiska världar och katastrof-filmer, men också eftersom Josh Holloway spelar huvudrollen. Jag har alltid gillat honom väldigt mycket eftersom han spelar en av mina favoritkaraktärer från min absoluta favoritserie, nämligen Sawyer från Lost. Ytterligare några välkända ansikten dök upp i avsnittet som även dem gjorde att man fick lite extra mycket förhoppningar. Därför var jag väldigt glad åt att avsnittet inte alls gjorde mig besviken. Istället var det spännande från början till slut och när eftertexterna började rulla ville jag bara se mer. Den känslan är härlig.

Som sagt är världen lite åt det dystopiska hållet, och jag gillar hur de byggt upp samhället även om det samtidigt är lite skrämmande. Pilotavsnitt av serier som denna har en tendens att bli röriga och svåra att hänga med i förrän man sett minst några fler avsnitt. Men jag tycker avsnittet gav en bra inblick i både världen och handlingen, samtidigt som karaktärerna introducerades tillräckligt väl för att få oss att känna med dem. Allt var bra, även om det fanns saker som hade kunnat vara bättre, t.ex. förklaringen bakom The Hosts, och vad det egentligen är som ligger bakom den stora krisen som bildats. Men jag misstänker att det kommer senare i säsongen, att det är meningen att vi ska få fler svar ju längre fram i säsongen vi kommer. 

På några sätt påminner serien om Falling Skies, främst på grund av känslan serien ger oss. Gillar du överlevnads-serier/filmer så är Colony ett tips. Serien går på USA Network och framöver kommer avsnitten släppas varje torsdag. Första avsnittet kan du se HÄR

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjBzPnOha_KAhVrz3IKHehKA20QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.tvinsider.com%2Farticle%2F25530%2Ffirst-look-josh-holloway-reunites-with-lost-boss-carlton-cuse-for-usa-networks-colony%2F&psig=AFQjCNHgsKk_DD-pGgQ8JTq14lqtmGsmhw&ust=1453058153372329

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Det dyker konstant upp nya serier som man vill se. Jag avvaktar nog lite med den här för att se om det går bra för den eller inte.

    SvaraRadera