torsdag 3 december 2015

Zoo: Säsong 1


Zoo är en serie från 2015, baserad på en roman av James Patterson. Hittills har en säsong släppts, och vare sig det kommer en andra eller inte återstår att se.

Zoo tar plats efter att brutala djurattacker på människor ökat och blivit värre. Jackson Oz är en ung amerikansk zoologist som spenderar sina dagar åt att, tillsammans med sin bästa vän Abe, driva turistsafaris. När de sedan under en safari blir attackerade av vilda lejon, bestämmer de sig för att ta reda på vad som orsakar djurens förändrade beteende genom att leta reda på Jacksons avlidne fars forskning kring ämnet. I rollerna ser vi bl.a James Wolk (The Crazy Ones, 2013), Billy Burke (Revolution, 2012, Twilight, 2008), Kristen Connolly (House of Cards, 2013), Nonso Anozi (Game of Thrones, 2011) och Nora Arnezeder (Safe House, 2012).
Jag gillar grundkonceptet kring Zoo, det känns annorlunda och nytänkande. Jag gillar även miljön som många avsnitt utspelar sig i. Huvudkaraktärerna reser runt till olika ställen på jorden i varje avsnitt - de har varit i Frankrike, Japan, Zambia, Boston, Los Angeles och massor med andra intressanta platser. Det bästa är de afrikanska länderna eftersom man inte får se mycket sådant i andra TV-serier. Även djuren är väldigt läckra att titta på. Ja, när de inte försöker döda karaktärerna vi älskar så klart.

Ett smart sätt de byggt upp avsnitten på, är att varje djurattack som sker presenteras redan ett avsnitt i förväg. Detta gör att man får se offrens synvinklar på ett bättre sätt, vilket i sin tur gör att vi tittare vet mer om själva händelsen än vad huvudkaraktärerna som försöker lösa problemet gör. På så sätt slipper vi det där typiska upplägget som alla polisserier har. 
Alla karaktärer i serien är lätta att gilla och de har alla väldigt olika personligheter och bakgrunder. Det är svårt att nämna en favorit när den ena är minst lika intressant som den andra, men de jag tyckt varit mest fängslande att få följa har varit Mitch och Abe. Mitch har en lite rolig personlighet, och dessutom spelas han ju av ingen mindre än Billy Burke. Abe gillar jag eftersom han alltid har så många bra och kraftfulla historier att berätta.

Även om jag gillar upplägget, karaktärerna och storyn i sig så lyckades ändå inte varje minut på skärmen underhålla mig. Vissa avsnitt var helt enkelt bättre än andra, men ändå var ingen dålig. Snarare var vissa avsnitt mer spännande än andra. De första avsnitten var väldigt bra och spännande, och detsamma gäller de sista. Mot slutet av säsongen var det otroligt spännande och jag skulle verkligen tycka det var jätte tråkigt om serien inte blev förnyad.

Jag kan absolut rekommendera Zoo. Den följer verkligen en annorlunda story, men samtidigt blir avsnitten lite lika varandra ibland. Jag gillar den främst eftersom man får se så mycket av djuren i serien. Lejon, tigrar, leoparder, alligatorer, råttor, hundar... Det finns mycket att se och enda sättet är att sätta på första avsnittet. Så kör på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar