torsdag 3 december 2015

When Calls The Heart: Säsong 1


When Calls The Heart är en kanadensisk TV-serie från 2014. Hittills finns två säsonger ute, om det blir en tredje återstår att se. Första säsongen innehåller totalt 12 avsnitt och alla dessa avsnitt finns att streama på amerikanska netflix.

When Calls The Heart utspelar sig i början av 1900-talet i en liten stad som heter Cole Valley. Där får vi följa invånarna efter en katastrof i gruvorna där 42 män förlorade sina liv och många av kvinnorna därför blev änkor. Elizabeth Thatcher är en ung kvinna från en rikemansfamilj som kommer till den lilla staden för att stå på egna ben. Där ansöker hon om jobbet som lärarinna för stadens outbildade barn, och finner både vänskap och kärlek i sitt nya hem.

Serien är baserad på boken med samma namn av Janette Oke, och det finns även en tidigare filmatisering av berättelsen i form av en TV-film från 2013 med Maggie Grace och Stephen Amell i huvudrollerna. Huvudrollerna i serieversionen spelas däremot av Erin Krakow (Army Wives) och Daniel Lissig (Last Resort). Dessutom ser vi även Lori Loughlin (Full House, 90210) i den återkommande rollen som Abigail Stanton, en kvinna som förlorat både sin man och sin son i gruvkatastrofen men ändå lyckas återfinna livsgnistan.

Det första jag måste säga om denna serie, är att den är otroligt underskattad. Den är underhållande på så många sätt! Viktiga ämnen som tas upp, vilket ofta gör vissa scener väldigt känslosamma. Detta är verkligen någonting jag uppskattar, eftersom det gör att man verkligen lever in i berättelsen och nästan känner allt som karaktärerna känner. Jag gillar att gruvarbetet tar så stor plats, att nästan varje avsnitt introducerar en ny familj som fått lida av katastrofen.

Karaktärerna är lika fängslande som storyn. Det är omöjligt att inte älska huvudpersonen, Elizabeth. Hon är så god mot sina elever och vet alltid hur man ska uppmuntra ett sorgset barn. Dessutom är hon en av de två viktigaste delarna i en väldigt intresseväckande kärlekshistoria.

Jag gillar verkligen att man fått lära känna så många av invånarna. De olika familjerna, eleverna i Elizabeths klass och levnadsförhållandena som fanns på den tiden. Bekymmerna man hade som man eller husfru på den tiden, är inte alls detsamma som idag.

Gillar du serier/filmer som Downton Abbey och Stolthet & Fördom med kärleksdrama och intriger i fokus så tror jag även att When Calls The Heart skulle kunna passa dig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar