torsdag 3 december 2015

Wet Hot American Summer (2001)

Wet Hot American Summer är en komedifilm från 2001 av David Wain.
Filmen följer ett sommarläger och dess deltagare såväl som kampledarna. Mycket mer än så kan jag inte ge er då jag själv inte riktigt uppfattade vad filmen egentligen handlade om - ja, mer än ett läger.

Karaktärerna är många, men några av dem spelas av Janeane Garofolo, Paul Rudd, David Hyde Pierce, Amy Poehler, Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Ken Marino och Joe Lo Truglio.

Att jag faktiskt upptäckte att H. Jon Benjamin var med i filmen på egen hand var något av ett mirakel. Eller skicklighet... Han hade rösten som den talande grönsaksburken. Detta lade jag märke till eftersom jag kände igen hans röst då det även är han som gör rösten åt Sterling Archer i den animerade TV-serien Archer!

Först och främst måste jag bara påpeka att detta var en konstig film. Underhållande, visst, men även oerhört konstig. Karaktärerna kändes väldigt overkliga då knappast någon beter sig så i verkligheten. Man fick aldrig någon riktig förståelse för karaktärerna då man aldrig riktigt förstod varför de gjorde som de gjorde. På något underligt vis lyckas resultatet ändå bli underhållande.

Jag skrattade dock inte särskilt mycket under filmens gång, vilket är lite synd eftersom det är en komedifilm där det i princip endast är komedin som uppehåller intresset. Dramat är ju inte något vidare intressant - utan komedin blir det bara löjligt. Trots att filmen inte bjöd på höga skratt så var det en helt okej film. Annorlunda. Karaktärerna är lite halvgalna allihop och det är väl det som gör filmen så pass underhållande.

Så till den stora frågan... Var filmen tillräckligt bra för att få mig att vilja se den uppkommande netflix serien med samma namn? Ska jag vara ärlig så har jag inte bestämt mig fullt ut ännu. Jag är självklart lite nyfiken på serien, det är ju kul att se alla karaktärerna, spelade av samma skådespelare, igen. Dock misstänker jag att serien kommer vara ungefär likadan som filmen, och om jag har rätt på den punkten så kommer jag nog tröttna innan jag ens kommer halvvägs igenom.

Wet Hot American Summer är inte en jätte rolig film enligt mig, men har man rätt typ av humor så tror jag säkert att man kan få sig några skratt. Även för mig var den ju smått underhållande, vilket gör filmen till ett helt okej tidsfördriv en kväll då man inte har så mycket för sig.
Betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar