onsdag 23 december 2015

Vecka 52: Julen!

Och nu är det jul igen!

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Julia på Juliasnerdrom och Emelie på Gothamalley. Glöm inte kolla in deras inlägg angående temat!

Och så var julen här igen. Och vi har fortfarande ingen snö. Inte i min del av landet i alla fall. Men julkänsla kan man faktiskt få ändå! Därför tänker jag nu tipsa om tre sätt att få in julstämningen så här dagen innan julafton och dessa tre är:


https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjZ6aubj_HJAhUL8RQKHdWsCPgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.rollingstone.com%2Fmusic%2Fartists%2Fthe-pogues&bvm=bv.110151844,d.d24&psig=AFQjCNFajK3UCEA-902wm_yotqLwjBesqg&ust=1450930410687343
1
Lyssna på julmusik!
Vad ger oss bättre julkänsla än julmusiken? De där julklockorna som ringer i bakgrunden och man får en känsla av att tomtens släde äntligen är i luften. Ja, om man tror på sånt förstås...

En jullåt jag vill tipsa lite extra om, är min favorit Fairytale of New York med The Pogues.  Det finns många bra jullåtar därute, men denna slår alla utan tvekan. Den börjar sådär försiktigt och mysigt, men sen när den väl kommer igång - ja, det är då den är som bäst!


https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fbplusmovieblog.com%2F2011%2Fpage%2F8%2F&psig=AFQjCNEBX46DYInw4dbyDVkqVQkdOoh8Gg&ust=1450930305856142
2
Se en julfilm!
Ja, så klart att jag tänker tipsa om det självklara valet att se en glad julfilm denna underbara dag. Vad är inte en uppesittarkväll utan en riktigt mysig film som får en att älska julen ännu mer?

Så vilken är då bäst av dessa? Helt ärligt så tycker jag att de bra julfilmerna är alltför få, men det finns några guldkorn som jag verkligen älskar och därför väljer jag att se dessa varje år i stället för att variera mig... Det finns flera favoriter, men den film jag inte kan gå igenom julen utan, är underbara Love Actually. Precis som det finns ett alldeles för litet antal bra julfilmer, finns det också alltför få bra komedier. Många nuförtiden blir lätt överdrivna och går långt över vad min humor klarar av. Och jag ser ändå mig själv som en person med bra humor. Love Actually är inte en av dessa, utan snarare tvärtom. Även om man kanske inte  sitter och gapskrattar så besitter den ändå den där mysiga känslan som bra romantiska komedier insisterar att ge oss tittare.

Okej, en till värd att nämna är Polarexpressen som jag älskat sen jag... ja, föddes. Har sett den miljontals gånger och den är ändå alltid lika mysig att se kring jul. 


https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjT7pvNjvHJAhWHPhQKHVw_CfEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.fanpop.com%2Fclubs%2Fthe-oc%2Fimages%2F12515117%2Ftitle%2F1x13-best-chrismukkah-ever-screencap&psig=AFQjCNFQ0mjaW_Xe63N3sZ2XAoB_b3KNOg&ust=1450930235894634
3
Se ett specifikt julavsnitt av din favoritserie!
För dig som inte har så mycket tid, eller kanske bara gillar att kolla igenom gamla klassiska julavsnitt såhär vid juletid, kan ju ta och bläddra igenom sitt/sina favoritavsnitt som utspelar sig under julen.

Även här har jag många favoriter (obiously), men de två som jag älskar som mest (och nej, jag kan tyvärr inte bara välja en här eftersom dessa två ligger på delad första plats) är  The O.C’s The Best Chrismukkah Ever. Det är Ryans första jul hos The Cohens och där får han ta del av något Seth uppfunnit själv, nämligen en högtid som är en blandning mellan judendomens jul och kristendomens. And he calls it... Chrismukkah.

Nästa avsnitt som delar förstaplatsen med The Best Chrismukkah Ever, är Chuck’s Chuck Versus Santa Claus. Eftersom jag följt Chuck sen den började gå på TV här i Sverige, är detta också en gammal favorit. Och avsnittet är en av mina favoritavsnitt av hela serien, och det säger ganska mycket eftersom jag gillar de flesta avsnitt av denna härliga serie.

Värda att nämna är alla Full House’s härliga julavsnitt som bara är 20 minuter långa, samt Supernatural’s underbara A Very Supernatural Christmas. Och ja den fick komma med eftersom jag för tillfället kollar igenom seriens sjunde säsong, men man får ju göra sig påmind om de gamla goingarna som denna! Lika bra varje gång.


Thank You and Good Night. Or, Morning.

4 kommentarer:

 1. Tycker verkligen också det finns för få bra julfilmer!

  SvaraRadera
 2. Håller helt med dig om att alla komedier är så överdrivna idag! Ingen subtil humor à la the office överhuvudtaget (och ja, the office kan vara allt annat än subtilt men jag försöker make a point). ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett så mycket av The Office ännu, bara några avsnitt och det var ganska längesen. D.v.s den nyare med Steve Carrell, inte den med Ricky Gervais - den har jag inte sett något alls av...

   Radera