Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Julia på Juliasnerdrom och Emelie på Gothamalley. Glöm inte kolla in deras inlägg angående temat!

Det finns massvis med underskattade titlar därute - filmer, serier, böcker, låtar. Ja, allt möjligt. Veckans tema blev ”En underskattad...” och som vanligt finns det så mycket att välja mellan att det nästan är omöjligt att ta ett beslut. Men, det finns en film som jag verkligen tycker att alla borde se. En film som jag verkligen älskar och till och med räknar inom mina topp 5 av alla filmer jag någonsin sett. Ändå är det så få som faktiskt sett den, eller ens hört talas om den. Filmen jag pratar om heter Pleasantville.

Pleasantville (1998) är en dramakomedi som är regisserad av ingen mindre än Gary Ross som även regisserat bl.a. The Hunger Games (2012) och Big (1988). Pleasantville följer två syskon som plötsligt och oförklarligt befinner sig i ett sitcom från 50-talet där allt är svart och vitt. Men deras inflytande på den ”perfekta” världen är inte uppskattat av alla stadens invånare.

Anledningen till att jag älskar denna film så mycket är på grund av det klockrena budskapet. Jag tänker inte säga något för att inte spoila, men trots den något komiska handlingen, är filmen verkligen kraftfull på så många nivåer. Samtidigt förlorar den inte den lättsamma känslan, vilket gör att det ändå är en glad film.

Förutom ett fantastiskt budskap, berättat på ett extremt proffsigt men underhållande sätt, har filmen även många andra fördelar. En stor del är musiken som faktiskt lyckades roffa åt sig en oscarsnominering i 1999 års gala. Musiken är skriven av Randy Newman som är otroligt begåvad, och Suite from Pleasantville har därför fått en hedersplats i min spotify-lista fylld med bara filmmusik.

Tyvärr är detta en film som inte är superlätt att få tag på lagligt, jag har nämligen länge velat ha den stående i min filmhylla, i blu-ray format såklart. Men ingen lycka ännu. Däremot är det väldigt lätt att få tag på den för er som har ett netflix konto eftersom filmen faktiskt finns på svenskspråkliga netflix! Bra, va? Så sätt igång och se den nu, så kanske vi snart slipper kalla detta för ännu en underskattad film.