Vänner är en stor barndomsfavorit hos mig, och detta är långt ifrån första gången jag ser om serien från början. Det är en av de få komediserierna vars avsnitt alltid får en att skratta samtidigt som mysighetsfaktorn i serien alltid får en att le.

Vänner (originaltitel Friends) fick totalt tio säsonger som sändes mellan åren ’94 och ’04. Serien skapades av Marta Kauffman & David Crane och följer sex vänner i Manhattan, New York. I rollerna ser vi Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer.

Jag är en av de som tycker att serien var som bäst under de första säsongerna, även om det absolut är en serie som generellt sett hållit en bra nivå från början till slut. Vänner är helt enkelt en serie som aldrig nått botten, till skillnad från många andra komedier.

Det finns många anledningar till varför jag tycker så mycket om Vänner, och det är inte enbart för att jag växt upp med serien vid min sida. Som sagt så är serien otroligt mysig, och man får alltid en känsla av gemenskap när man ser ett avsnitt. Karaktärerna har alla olika personligheter och det är en fröjd att få lära känna varenda en av dem under tio hela säsonger.

Även om jag älskar alla karaktärer så är Chandler min favorit. Han kommer med de roligaste skämten och lyckas alltid få mig att skratta. Jag tycker att alla skådespelare passar perfekt i sina roller, och jag förstår inte alls var allt hat mot Lisa Kudrow kommer ifrån, personligen tycker jag att hon är hur mysig som helst!

Ytterligare något jag verkligen gillar med Vänner är att de alltid lyckas ta in massor med välkända ansikten som gästar. Mina favoriter i första säsongen är så klart George Clooney och Noah Wyle som under den perioden spelade in Cityakuten, vilket gjorde att de gästade som två doktorer. Dessutom var ju avsnittet riktigt underhållande också så there’s that. Även Helen Hunt gjorde ett gästinhopp under säsongen, vilket var väldigt uppskattat från min sida (även om det bara var en ynka scen).

Eftersom detta är en komediserie utan någon större handling så finns det inte jätte mycket att skriva, mer än att jag verkligen älskar serien. Obiously.