Tre tjejer (originaltitel Mystic Pizza) är en komedi/drama film från 1988, regisserad av Donald Petrie. I rollerna ser vi bl.a. Julia Roberts, Lili Taylor och Annabeth Gish.

Filmen handlar om de två systrarna Kat och Daisy Arujo, samt deras bästa väninna Jojo som alla arbetar tillsammans på en pizzeria. Det som står i fokus är deras relationer till varandra och männen de träffar.

Jag tycker absolut att detta var en mysig film som jag inte alls ångrar att jag ödslade tid på. Den var ganska annorlunda från vad jag hade förväntat mig då jag trodde att det skulle vara en typisk 80-tals komedi. Snarare skulle jag kalla det en drama film med mycket romantik och härliga karaktärer.

Jag är nöjd med intrigerna och även om händelserna i helhet kändes ganska typiska (pappan som faller för barnvakten, kvinnan som inte vågar binda sig och den rika killen som faller för den fattiga flickan), så var scenerna i sig långt ifrån typiska. Det var dessa små scener där vännernas relationer sken som mest, som fick mig att inte tröttna. Annars är det ju lätt att göra det när dramat tar större plats än komedin. Vilket det utan tvekan gjorde i Tre tjejer.

Något jag gärna vill ha när jag ser en film, oavsett om det är drama eller någon annan genre, är ett följespår, en röd tråd. Något som mot slutet knyter ihop säcken och binder ihop slutet med början. Detta är ganska svårt att få in i en film där relationer står i fokus, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att detta är en film som egentligen inte gör någon större skillnad för mig. Redan i morgon kommer jag antagligen ha glömt bort hälften av allt som hände i filmen, och om några år kommer jag säkerligen inte ens komma ihåg att jag sett den. Åtminstone med det guldfisk-minnet jag har blivit tilldelad.

Ytterligare en sak jag bara måste nämna är hur chockad jag blev när en tonårig Matt Damon plötsligt dök upp i en scen... Kollade (såklart) upp det efter att filmen var slut och tydligen var detta den allra första filmen han medverkade i. Tänk att jag för bara några veckor sedan såg honom i rymden som den enda människan på mars.

Allt som allt så gillade jag Tre tjejer. Den var mysig och hade verkligen ett sätt att charma tittaren på. Karaktärerna var lätta att gilla allihop och därför hoppades man hela tiden att allt skulle lösa sig för dem. Detta tror jag har till stor del att göra med skådespelarnas talanger, främst Julia Roberts som bevisar att hon var grymt duktig redan som nybörjare!
Betyg: 7/10