torsdag 3 december 2015

Tomorrowland (2015)

Tomorrowland är den senaste live-action äventyrsfilmen från Disney. Filmen är regisserad av Brad Bird som även regisserat flera av Disneys mest framgångsrika filmer, så som Ratatouille (2007) och The Incredibles (2004). Filmen är dessutom skriven av ingen mindre än Damon Lindelof som var en av skaparna till succéserien Lost (2004).

Tomorrowland utspelar sig i nutid, men under en annan nutid än den vi känner till. På 1960 talat började vetenskapsmän framställa otroliga skapelser som var långt före sin tid, och har därför hållits gömda i en annan dimension. Enda sättet att komma dit är genom en liten orange brosch... I rollerna ser vi bl.a. George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie och Raffey Cassidy.

Jag har velat se denna filmen sen första trailern kom ut, och hade då en del förhoppningar på den. Visst, den verkade lite cheesy som de flesta otecknade Disneyfilmer man ser, men jag som älskar äventyr kan ändå ta lite cheesyness så länge filmen i sig är underhållande. Sen den släpptes har mina förhoppningar dock sänkts ganska rejält, framförallt på grund av betyget den fått på IMDB (6,6).

Men, jag tycker faktiskt att den var rätt så underhållande. Vissa delar kunde bli lite tråkiga och generellt sätt så tycker jag att de kunde kortat ner filmen lite då den egentligen var alldeles för lång för att vara en Disney film. Men som sagt; filmen var absolut underhållande, även om komedin kanske inte varade särskilt länge.

I en film som denna så gillar jag när komedin tar stor plats (så länge det är min typ av humor det vill säga), vilket gjorde att alla actionscener kändes lite tråkiga. Jag vet inte om det är jag som är dum, men personligen så tyckte jag att de förklarade allt ganska dåligt emot slutet. I stort sett kändes det som att de bara ville avsluta med en storslagen actionscen, lite husras, flygande jet-packs och ett vackert adjö. Sorry, men jag vill faktiskt ha mer än så. Oavsett om det var slutet som förklarades dåligt eller om det var jag som inte var tillräckligt koncentrerad, så är det ändå filmens misstag. Jag satt nämligen inte med telefonen eller något annat samtidigt, utan hade hela tiden fokus på skärmen. Trots det fanns det stunder då tankarna drev iväg till annat vilket gjorde att koncentrationen bröts.

Trots alla nackdelar jag nämnt så gillade jag ändå filmen. Jag gillade världen de skapat, och att de t.ex. nämnde att några verkliga vetenskapsmän (ex. Thomas Edison) varit delaktiga i den stora hemligheten kring Tomorrowland. Detta gjorde att det kändes mer äkta. Jag gillade också att de inte valde att berätta allt i kronologisk ordning som de flesta andra filmskapare gör. Istället började de med att visa slutet, och därefter berätta om vad som hände på 60-talet i följd av berättandet av huvudpersonen Casey’s sökande efter Tomorrowland.

Jag är glad att jag trots allt valde att se Tomorrowland, då den bjöd på drygt två timmar av  äventyrlig underhållning. Den är långt ifrån det bästa jag sett, men jag kan absolut lova ett nöjesrikt tidsfördriv till både stora som små. Perfekt som familjefilm!
Betyg: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar