onsdag 2 december 2015

Spy (2015)

Spy är en actionkomedi som hade premiär i Juni i år, och därför är den fortfarande relativt ny. Filmen är skriven och regisserad av Paul Feig (Bridesmaids) och i huvudrollen ser vi ingen mindre än Melissa McCarthy.

Spy följer CIA-analytikern Susan Cooper (McCarthy) efter att hon erbjuder sig att hjälpa till i ett svårt uppdrag genom att bli fältagent. Men att vara undercover visar sig vara svårare än väntat, och faror lurar runt varje hörn...

Eftersom jag älskar spionfilmer så var det ingen större chock att jag även gillade denna. Med många bra skådespelare (bl.a. Melissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law, Rose Byrne och Miranda Hart) blev Spy snabbt en film jag genast ville se. Det var roligt att även (till min förvåning) få se Björn Gustafsson i en liten roll, även om han bara var med i två ynka scener.

Spy fick mig att skratta redan i första scenen, och det är inte dåligt för en komedi. Resterande delar av filmen fick mig även dem att skratta högt flera gånger, så att filmen var rolig går inte att neka.

Actionscenerna är kanske inte det bästa i en komedifilm, men jag tyckte ändå att de lyckades hyfsat bra i Spy. De fick dessutom många av actionscenerna att förvandlas till komiska scener, vilket gör att även den som vanligtvis uttråkas av actionfilmer, kommer sitta som fastspärrad.

Karaktärerna var helsköna (de flesta i vart fall), favoriterna blev utan tvekan Melissa McCarthy och Jason Statham. De gjorde båda två sina roller extremt bra, och detta är en av de få gångerna jag faktiskt tyckt att Jason Statham varit riktigt rolig. Och ja, jag har sett Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Nackdelen är att filmen följer ungefär samma mönster som många andra liknande filmer, vilket gör den väldigt förutsägbar. Under hela filmen kunde jag förutspå vad som skulle hända, ett bra tag innan det faktiskt hände.

Spy är absolut en film jag rekommenderar ur komedisynvinkel, men vill man ha en riktig actionfilm så kanske den inte är det bästa valet. Men men, oavsett vad du är sugen på så tycker jag absolut att du ska se den!

Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar