Jag såg denna film för ganska länge sen, men hade totalt glömt bort att göra en recension på den. Idag har jag ganska svårt för att komma ihåg vad jag tänkte på under filmens gång och därför blir det lite svårt att gå in för djupt på filmen.

Seeking a Friend for the End of the World är en komisk apokalypsfilm från 2012 med Steve Carell och Keira Knightley i huvudrollerna. Filmen är regisserad och skriven av Lorene Scafaria.

Världen är på väg att gå under och människor runtom i världen förbereder sig så gott de kan. Under denna period får vi följa den medelålders mannen Dodge efter att han slår följe med den unga kvinnan Penny för en allra sista resa.

Jag har alltid gillat Keira Knightley, och det gjorde jag även i denna filmen. När hon inte spelar en överklass kvinna i ett kostymdrama kan hon faktiskt vara väldigt charmig - det bevisade hon både i Begin Again (2013) och Seeking a Friend for the End of the World. Keira var en av de två anledningarna till varför jag ville se filmen, den andra var den väldigt intresseväckande titeln.

Vad jag minns av filmen så var den inte så speciell som jag först trodde, utan snarare ganska ordinär. Den var heller inte så komisk som jag trodde, jag skulle snarare kalla det en drama än en komedi. Men jag gillade den faktiskt. Filmen bjöd på underhållning och  var ett relativt bra tidsfördriv. Men samtidigt måste jag säga att jag tycker att det är lite tråkigt att alla filmer ska handla om kärlek. De hade likaväl kunnat göra detta till en film om vänskap, vilket titeln från början faktiskt gav mig intrycket av. Men självklart måste de blanda in romantiska känslor. Suck.

Seeking a Friend for the End of the World är en mysig film och trots att den i helhet inte stack ut ur mängden så var det ändå intressant att se Scafarias teori om hur människor skulle reagera om de fick veta att världen skulle gå under inom några veckor. Hur hade du reagerat?
Betyg: 6/10