torsdag 31 december 2015

Nyårstaggen!

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwit9-DU-fvJAhWC3iwKHdRPAtYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.forbes.com%2Fsites%2Fscottmendelson%2F2015%2F12%2F24%2Fthe-hateful-eight-review-tarantino-dares-you-to-hate-his-juvenile-bloodbath%2F&psig=AFQjCNEpAzCvVo8PyWkd9t0OfeuhjWdUdA&ust=1451302602934153

Denna lilla tagg kunde jag inte missa nu när det nya året precis är på väg att ta sin början. Jag lånar några frågor av Emelie och skriver till det som passar mig bäst. Jag är nämligen urdålig på att läsa böcker och tänker inte börja nu, så inom den kategorin kommer inga nyårslöften hamna...

Filmer att se på bio under året
De två som står högst upp på listan är Harry Potter’s uppkommande prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them (18 Nov) och Tarantinos nya western The Hateful Eight (13 Jan). Båda dessa har jag höga förväntningar på och vill verkligen passa på att se i en biosalong. Även In The Heart of the Sea (6 Jan) och The Huntsman: Winter’s War (22 April) är jag väldigt nyfiken på och hade inte varit dumt att se på biosalongens storskärm.

Nya serier att påbörja
Turn. Detta är en serie med mycket lovord och jag har höga förväntningar då jag både älskar spioneri och 1700-talets revolutionära Amerika. Övriga serier jag planerar att påbörja är Justified, The Wonder Years och Vikings.

Påbörjade serier att fortsätta
Först och främst vill jag se klart de serier som under året eller förra året blivit nedlagda, d.v.s Falling Skies, Graceland, Chasing Life, Dallas och Revenge. Även Greek vill jag se klart då jag än så länge bara sett hälften av vad denna härliga college-serien har att erbjuda.
Övriga serier jag skulle vilja se vidare på innan 2016 når sitt slut, är Banshee (S02), Sons of Anarchy (S01), Orphan Black (S02), Shameless (S01), Castle (S02), Heroes (S03), The Walking Dead (S02) och Supernatural vars sjunde säsong nyss avslutats under mitt senaste maratontittande.

Klassiska filmer att se
Ärligt talat så har jag sett de flesta klassiker. Enda undantaget jag kommer på är To Kill a Mockingbird som jag nyss köpt hem, samt The Sting som jag så länge velat se. Det finns ju andra filmer så som Roman Holiday och Breakfast at Tiffany’s som också ligger på min att-se-lista, men samtidigt drar jag en gräns för hur gamla filmer jag är intresserad av att se. De klassiker jag tänker på är de som kommit mellan 70 och 80-talet. Snackar man tidigare än så, så är det nog bara dessa nämnda ovan som intresserar mig.

Filmserier att kolla igenom
Jurassic Park. Jag har gått hela mitt liv och trott att jag sett alla tre filmerna, men nu har jag insett att jag nog kanske inte sett de två sista... Alltså, har jag (troligtvis) bara sett den första Jurassic Park filmen. Hur som helst så var det längesen och jag vill gärna se de igen innan jag ser Jurassic World som jag är lite sen med att se. Nu kör jag på ytterligare en filmserie jag redan sett och det är Bourne-filmerna. Men de är ju så bra! Har faktiskt bara sett dessa filmer en gång vardera, så de ska jag ta och se om under året - det blir ytterligare ett av mina nyårslöften.

Antal filmer/säsonger att se under året
Detta är faktiskt en fråga jag aldrig ställt mig själv - hur många filmer jag ser per år. Eftersom jag skriver recensioner borde det vara lätt att hålla reda på, men nej faktiskt inte. Jag ser en hel del filmer som jag redan sett och recenserat och därför inte recenserar igen. Jag ser även en del filmer som är så dåliga att jag glömmer bort att recensera dem och när en vecka passerat har jag gett upp hoppet om att få ork och lust till att skriva den sena recensionen. Enda sättet för mig att hålla reda på vilka filmer jag ser, är att skriva upp varje film på en lista - och tro mig, jag har försökt. Men av någon anledning biter det inte. Jag glömmer ändå bort det, och rätt som det är har det gått en månad när jag inser, ja just det, jag hade ju den listan att skriva också. Jag har redan tusen listor på min dator som fylls på varje dag. Filmer jag vill se, serier jag vill se, säsonger jag ser klart, recensioner att skriva, ja det tar aldrig slut. Men, då kan jag väl en gång för alla sätta som nyårslöfte att jag under hela 2016 ska lista alla filmer jag ser och när året är slut ska listan vara uppe på minst 200 filmer. Jätte svårt att uppskatta tycker jag, då man ser olika mycket på film/TV, olika perioder av året. Men jag kör på samma som Emelie och säger 200. Serier är lite lättare då jag redan hållit ordning på det antalet de senaste två åren, och enligt min lilla lista har jag sett totalt 61 hela säsonger under år 2015. Inte dåligt! Notera dock att detta är antalet säsonger, inte serier. Så under 2016 tar jag och sätter 60 igen för att göra det lite spännande och se om jag klarar att sätta ribban lika högt. 


1/2/3/4/5
 För att sammanfatta mina mål inför 2016:
  • Jag ska se Fantastic Beasts and Where to Find Them samt The Hateful Eight på bio i november respektive januari.
  • Jag ska påbörja serierna Turn, Justified, The Wonder Years och Vikings.
  • Jag ska avsluta projekten Falling Skies, Graceland, Chasing Life, Dallas, Revenge och Greek.
  • Jag ska se åtminstone en säsong vardera av de pågående serierna Banshee (S02), Sons of Anarchy (S01), Orphan Black (S02), Shameless (S01), Castle (S02), Heroes (S03), The Walking Dead (S02) och Supernatural (S08). 
  • Jag ska se de klassiska filmerna To Kill a Mockingbird (1962) och The Sting (1973).
  • Jag ska ännu en gång ta mig igenom filmserierna Jurassic Park (inkl. Jurassic World) och The Bourne Identity/Supremacy/Ultimatum.
  • Totalt ska jag när året är slut, ha sett minst 200 filmer och 60 säsonger.

Det är många krav, och jag misstänker att jag inte kommer klara alla. Framförallt den sista som jag nu inser att jag kanske tar mig lite för mycket vatten över huvudet med. Men, men, vad är nyårslöften till för om inte för att brytas ;) Nej, jag tror nog att jag kommer klara det mesta eftersom jag redan nu är sugen på att börja bocka av mål efter mål. Med en start på den efterlängtade Turn som jag sett finns tillgänglig på netflix


Vad har du för mål inför det nya året?

1 kommentar: