torsdag 3 december 2015

Mirror Mirror (2012)

Mirror Mirror är en äventyrskomedi från 2012, regisserad av Tarsem Singh (The Fall). Filmen blev nominerad till en Oscar för bästa kostymtecknare (Eiko Ishioka) som dessvärre dog samma år.

Denna äventyrskomedi är en ny version av Snövit och de sju dvärgarna. Filmen visar berättelsen både från Snövits och drottningens perspektiv och därför skiljer den sig aningen från övriga versioner av berättelsen. Efter att den unga prinsessan Snövit lyckas rymma från palatset där hon suttit instängd i många år, tar hon hjälp av sju tjuvar för att återta makten om hennes stulna kungarike. I rollen som Snövit ser vi den vackra Lily Collins (The Mortal Instruments), och styvmamman spelas av ingen mindre än Julia Roberts (Pretty Woman). Såklart är även prinsen med i berättelsen, och han porträtteras av Armie Hammer (The Lone Ranger).

Mirror Mirror är en typisk sagofilm med allt vad det innebär - prinsessor, magi, korrupta kungariken och vackra kostymer. På så sätt är den även underhållande. Komedin var okej vid vissa tillfällen, men ibland gick det lite överstyr (för min smak) och blev snarare pinsamt än roligt. Jag gillade dock hur de porträtterade de sju dvärgarna i denna version av Snövit. Tjuvaktiga och envisa.

Skådespelarnas insatser var inget vidare speciellt, men samtidigt är det en komedi där de inte behöver göra så bra ifrån sig. Kan ju ändå flika in att Julia Roberts lyckades få mig att avsky henne, vilket inte händer så ofta. Ytterligare ett plus när det gäller skådespelarna är att Lily Collins passar väldigt bra i rollen som Snövit. Utseendemässigt.

Jag håller med oscarsdomarna om att kostymerna var bra gjorda (även om jag själv aldrig hade tänkt tanken på att ha på mig en av de fula klänningarna drottningen gick runt i) och detsamma gäller en av de sista scenerna då Julia Roberts skulle föreställa en femtio år äldre kvinna än hon är.
Tycker du om filmer som Ella Enchanted (2004) och Enchanted (2007) så lär du även gilla Mirror Mirror. De är alla lite halvlöjliga, men kan samtidigt vara underhållande för den som gillar sagor blandat med komedi.
Betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar