onsdag 2 december 2015

Keith (2008)

 
 
Keith är en dramafilm från 2008 av Todd Kessler. I huvudrollerna ser vi Jesse McCartney och Elisabeth Harnois.

I filmen får vi följa Natalie, en populär tonårstjej som just träffat sin drömkille och utnyttjar livets fördelar på bästa sätt. Men så hittar hon en ny vän i sin labbpartner Keith, frågan är bara vad det är han döljer från henne.

Jag gillade denna filmen. Trots att det är en lågbudget ungdomsfilm så lyckas den ändå med att undvika den cheesyness som ofta finns i high-school filmer. Den känns mer verklig, vilket jag verkligen uppskattade under filmens gång.

Filmen var både mysig och berörande. Karaktärerna kändes verklighetstrogna vilket gjorde det lättare att få förståelse för dem. Dessutom fanns det en viss spänning där, som inte ofta dyker upp i dramafilmer som denna. Nämligen frågorna kring Keith. Vem är han? Varför beter han sig som han gör? Och vad är det han döljer från Natalie? Man får lite hintar genom filmen, men inte tillräckligt för att förstå på egen hand. Därför var jag förvånad över hur det faktiskt låg till, då jag hade förväntat mig något helt annat.

Skådespelarprestationerna är knappast något märkvärdigt, men trots det blir karaktärerna intressanta och filmen bra. Jag gillade att det började med slutscenen, och sedan hoppade tillbaka i tiden för att förklara händelsen. Även om scenen inte är jätte märkvärdig så ger den tittaren ett leende på läpparna.

Även om filmen bara är 93 minuter så kunde jag vid vissa tillfällen bli lite rastlös. Jag vet inte om det beror på filmen i sig, eller på mitt humör för stunden men hur som helst så är jag glad att den inte var längre än så. Jag kunde också tycka att det gick lite för snabbt när de hoppade från en scen till en annan, vilket ibland gjorde händelserna svåra att uppfatta.

Jag gillade Keith. Jag tror inte jag kommer se den igen, men skulle den dyka upp på TV:n när man inte har något annat att titta på så skulle jag heller inte byta kanal. Filmen var berörande, men inte allt för tragisk vilket jag verkligen uppskattar. Keith var lagom, ingen tårframkallare, men ändå seriös. Många minnesvärda dialoger. Sevärd.
Betyg: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar