Jag har ingen större lust att skriva detta inlägget. Jag var tvungen att sansa mig lite innan jag började skriva eftersom texten annars förmodligen hade blivit skriven med caps lock på och innehållit mycket svordomar. Dock kan jag inte lova att jag kommer lyckas undvika den sistnämnda. Inlägget kommer säkerligen innehålla en hel del spoilers, så har du inte sett serien ännu rekommenderar jag att du slutar läsa.

Säsong 2 av Hell on Wheels börjar där säsong 1 slutar, efter att Cullen Bohannon gått från järnvägsarbetare till landets ”most wanted”. Lily Bell hjälper Thomas Durant bygga upp den nya järnvägen och Elam Fergusson har gått upp sig i världen och arbetar nu direkt för Mr. Durant. Samtidigt börjar förändringar ske i samhället och det är inte alla som gillar det.

Först och främst, innan jag släpper ut min ilska, kan jag säga att detta har varit ännu en riktigt bra säsong. Kanske till och med snäppet bättre än första säsongen (om det nu är möjligt). På 10 avsnitt hinner mycket hända, och i det tionde är vi långt ifrån var vi var i avsnitt 1. Hell on Wheels är fantastisk, vilket gör det så otroligt svårt för mig att säga att jag inte är säker på om jag vill fortsätta titta. Eller ja, självklart vill jag fortsätta titta, men efter vad som hände i säsongsavslutningen är mitt hjärta så brustet att jag inte vet om jag klarar av mer. Men, mer om det snart.


Något jag gillade både i förra säsongen och denna, är vänskapen mellan Cullen och Elam. Med andra ord är bromance inte något vi saknar i denna serien. Jag har även gillat relationen mellan Cullen och Doc, även om vi aldrig riktigt lärde känna honom mer än på så sätt att vi förstod att han var väldigt snäll och godhjärtad. Och självklart, det viktigaste av allt, att han verkligen brydde sig om Cullen. Skulle gärna ha fått mer info kring deras bakgrundshistoria, hur de egentligen kände varandra m.m. Men jag är ändå nöjd med det vi fick. Dock var det otroligt tragiskt att Cullen själv var tvungen att skjuta honom. Den scenen var så förkrossande. Ruth har jag älskat tillsammans med Joseph i både denna säsongen och förra, och därför tycker jag det är jätte synd att det inte funkade mellan de två. Speciellt eftersom jag inte förstår vad som hände... Hon bara helt plötsligt slutade älska honom. Jag tror det var allt som hände med hennes pappa som gjorde att Ruth och Joseph tappade varandra någonstans på vägen. Väldigt synd. Nu har dessutom Joseph stuckit, men jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka för jag har alltid gillat honom. Vill inte se honom som indian igen...


I förra säsongen gillade jag de irländska bröderna. Eller, åtminstone den ena - Mickey. Sean har jag egentligen aldrig gillat särskilt mycket. Men under den senare säsongen har jag både ogillat Sean så mycket mer än vad jag gjorde förra säsongen (på grund av hans beteende mot Ruth, som om han ägde henne) och även hur Mickey har förändrats. Han var så charmig i förra säsongen, men nu har han blivit en jobbig alkoholist. Om de inte blir bättre som personer snart så ser jag ingen anledning till varför de ska finnas kvar i serien.


Jag är väldigt glad åt att Elam fått så pass hög status som han fått, och att han verkligen vågar kämpa för den respekt han förtjänar. Dock tycker jag att han har försämrats ganska rejält denna säsong, rent personlighetsmässigt. Självklart gillar jag honom fortfarande, men hur han har betett sig mot Eva tycker jag är riktigt dåligt. Trots att han visar mod på så många nivåer, så lyckas han också visa riktig feghet när det gäller att skaffa familj och binda sig till kvinnan han älskar. Jag förstår absolut att det inte kan ha varit lätt att vara kär i en person av annan hudfärg på den tiden, men har han tillräckligt med mod för att stå upp mot vita män som försöker nedvärdera honom på grund av hans hudfärg, så bör han ju rimligtvis även vara modig nog att stå upp för den han älskar. Hon vågar ju, och det är väl nästan värre för henne?

The Swede. Ja, usch fy fan säger jag bara. Vilket äckel. Vad försöker han göra egentligen? Han är helt galen och har dessutom ett sådant otroligt hat mot Bohannan (av ingen anledning alls!) att han mördade en kvinna som alltid varit snäll mot honom, bara för att skada Bohannan! Usch fy fan, vilket äckel. Jag hoppas han drunknar. Antagligen inte.

Lily har verkligen blivit min favorit denna säsongen. Jag totalt älskar henne. Hon är tuff och vågar verkligen ta för sig. Jag älskar att hon bytt ut klänningen mot skjorta, byxor och stövlar, det får mig bara att älska henne ännu mer. 
Det finns tre stora par i denna serien. Ruth & Joseph som troligtvis tyvärr inte kommer hålla på grund av allt som hänt. Elam & Eva som jag älskar och bara hoppas det bästa för. Men det största av allt är ju självklart Cullen & Lily, vilket även varit det bästa i hela säsongen enligt mig. Vem kan motstå lite romans i en serie... Jag älskar verkligen allt med dessa två. De är så perfekta för varandra. De tar det inte för snabbt fram, vilket är jätte bra eftersom det har gett dem chansen att tease:a lite kring deras romans. Det har fått en att hela tiden undra, ”är det något där eller inbillar jag mig?”. Självklart är det något där. Det är de där små sakerna. Vacker musik i bakgrunden varje gång de tittar på varandra. Långa blickar. Varje gång de ser på varandra, ler de i hemlighet när de går därifrån. De smeker ofta varandra lite lätt, utan att dra åt sig för mycket uppmärksamhet. Serien teasar inte bara oss tittare med detta, utan karaktärerna teasar även varandra. De ger varandra hintar som bekräftar att de älskar varandra, men de säger det inte rakt ut. Det där är äkta romans, inte alls det som Thomas och Lily hade. Men... när de verkligen till slut gick all-in i avsnitt 7... Perfekt slut på ett perfekt avsnitt.

Så. Därför var slutet av säsongen så otroligt jobbig för mig. Det kändes som att någon stack en kniv i mitt hjärta... Okej, det var antagligen värre för Cullen, men ändå. Jag hatar The Swede, varför var han tvungen att göra denna hemska gärning? Usch. Nu vet jag ärligt talat inte om jag ska fortsätta titta. Jag älskade verkligen Lily och utan henne vet jag inte vad jag ska ta mig till, hur kommer jag ens kunna njuta av varje avsnitt på samma sätt som tidigare? Det känns verkligen som att serien är förstörd för mig... Men samtidigt älskar jag Hell on Wheels vilket gör att jag har ett starkt sug efter att fortsätta. Serien är så grymt bra, men just nu är jag så oerhört sur så jag känner att jag bara skulle vilja ge upp på serien i protest mot manusförfattarnas dumma beslut att ta död på min favoritkaraktär. Jaja, vi får väl se hur jag gör. Antagligen kommer jag inte kunna hålla mig borta.

Hell on Wheels är en så otroligt bra serie, så jag rekommenderar starkt att du ser den! Både säsong 1 och 2 innehåller endast 10 avsnitt vardera, och just nu är serien inne på sin femte säsong. Jag är riktigt glad att jag började se serien, även om jag tack vare Hell on Wheels fått mig många hjärtklappningar och blöta kinder.