tisdag 1 december 2015

Heartland: Säsong 1


Heartland är en dramaserie från 2007 med Amber Marshall i huvudrollen. Serien är fortfarande i sändning och den nionde säsongen har premiär den 4:e oktober. Första säsongen innehåller 13 avsnitt och totalt finns hittills 139 avsnitt att se. Detta är ett spoilerfritt inlägg.

Heartland utspelar sig på en hästranch, där en familj på tre medlemmar bor. Tonårstjejen Amy, den äldre systern Lou samt deras morfar Jack. Men redan i första avsnittet får de sällskap av Ty, en ung kille som måste jobba av ett straff på ranchen som en del av hans skyddstillsyn.

Detta är en typisk familje/drama serie, vilket innebär att dess starka sidor är manus, dialoger och bakgrundsmusik. Skådespeleriet? Not so much. Karaktärerna är lätta att fastna för, och man gillar de flesta på olika sätt. En annan fördel med Heartland som gör att den sticker ut ur mängden är alla djuren som lever på gården och alltid finns i bakgrunden. Hästarna de rider på och den vackra miljön. Även kläderna är något jag verkligen uppskattar, framförallt alla snygga cowboyhattar.

Hittills måste jag faktiskt säga att Mallory är min favorit av alla karaktärer. Efter första avsnittet tyckte jag bara att hon verkade som en jobbig unge som följer efter de äldre karaktärerna överallt. Men efter några avsnitt började en charm växa kring henne, och nu skulle jag inte se ett lika bra Heartland utan henne.

I en serie som denna växer det ju självklart även fram ett ship. Även om jag inte kan klaga på Jack & Lisa, så är det ändå alltid det yngre paret som står i fokus. De jag menar är såklart Amy & Ty. Båda två är karaktärer som man faller för direkt, och tillsammans utgör de ett fantastiskt team. Detta är även en av de seriepar som jag inte alls har något emot att det går långsamt fram för. Kemin de delar gör resan minst lika underhållande som målet.

Gillar du serien Wildfire, så tror jag absolut att Heartland kan vara något för dig. Men personligen tycker jag att Heartland är bättre. Den har helt enkelt det där lilla extra som gör att man verkligen lever in i serien och fastnar stenhårt direkt. Det är det inte många serier som har. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar