torsdag 3 december 2015

Down With Love (2003)


Down With Love är en romantisk komedi från 2003 med Renée Zellweger och Ewan McGregor i huvudrollerna.

Down With Love utspelar sig under det glamorösa 60-talet och följer en feminist som just publicerat en rådbok för kvinnor. Men när hon förargar playboy-journalisten Catcher Block, bestämmer han sig för att avslöja henne genom att få henne att förälska sig i honom, vilket går emot allt hon tror på.

Jag är lite kluven till denna filmen. Jag tyckte absolut att den var underhållande - komedin fick mig flera gånger att skratta till, och filmen utnyttjar verkligen alla fördelar med 60-talet. Musiken och kläderna som det positiva, samt fejden som fanns mellan kvinnor och män. Jag får påpeka att de inte tar upp ämnet superseriöst, men vi får ändå en inblick i hur man faktiskt förväntade sig att t.ex. en kvinna skulle vara på den tiden.

Detta var en ganska udda film i jämförelse med andra komedifilmer, och kvalitén gick lite upp och ner under filmens gång. Mot slutet kändes den lite för... jag vet inte vilket ord det är jag söker, men jag kan med säkerhet säga att jag föredrog den första halvan av filmen.

Hur som helst så gillade jag filmen. Den var udda på ett (för det mesta) bra sätt, och jag är inte en som nekar udda filmer. Jag älskar allt som utspelar sig på 60-talet så jag kan direkt säga att jag inte hade gillat filmen hälften så mycket om den hade utspelat sig i nutid. Ytterligare ett plus i kanten är skådespelarna. Största anledningen till varför jag ville se Down With Love var Renée Zellweger (Chicago) och Ewan McGregor (Big Fish), som båda medverkar i två av mina favoritfilmer.
 
Down With Love är en underhållande komedi, med en gnutta romantik för den som gillar sådant. Jag är glad att jag såg filmen och den visade sig vara långt ifrån så förutsägbar som man till en början trodde den skulle bli. Om jag tycker det är bra eller dåligt har jag dock svårt att komma fram till. 
Betyg: 6,5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar