måndag 30 november 2015

Misfits: Säsong 1


Misfits är en sån där serie som jag alltid har velat se, men som jag aldrig egentligen trodde att jag skulle gilla. Men eftersom jag på senare tid fått en förkärlek för brittiska serier, och den ändå fanns på netflix, så kände jag att det var värt ett försök. Och eftersom jag gillade första avsnittet nästan direkt, så var det lika bra att fortsätta och varje avsnitt visade sig vara minst lika bra!

Misfits är en serie som gick på kanalen E4 mellan 2009 och 2013. Den har fått betyget 8,4 på IMDB och jag förstår verkligen varför. Den är utan tvekan något... udda. Serien följer fem ungdomar som blivit skyldiga till socialtjänst, men efter en väldigt stormig dag blir de plötsligt besatta med superkrafter.
I rollerna ser vi bl.a. Nathan Stewart-Jarrett, Ivan Rheon, Lauren Socha, Antonia Thomas och Robert Sheehan. Av dessa kände jag endast igen Ivan Rheon (från Game of Thrones) och Lauren Socha (eftersom hon är snarlik sin bror Michael Socha som medverkat både i Being Human och Once Upon a Time).

Misfits är som många av E4’s serier, en serie med korta säsonger. Jag älskar det! Varje säsong innehåller 6-8 avsnitt och även om det ibland känns ganska lite, så är det ändå lagom för mig. Det finns ju ändå fem säsonger totalt. Serien följer några ungdomar med superkrafter, men det är också så mycket mer. Jag skulle egentligen inte ens säga att fokus ligger på superkrafterna, utan på relationerna och dramat. Alla karaktärer är väldigt speciella och det är inte en enda av dem som man bara älskar rakt av. Alla är dryga, konstiga och på sätt och vis väldigt svåra att gilla. Men efter 6 avsnitt lyckas man ändå hitta ett sätt att gilla alla fem. Jag måste säga att jag gillar att karaktärerna inte är helt och hållet felfria, det gör de mer verkliga.

Observera att det kan finnas en del spoilers under det gråmarkerade. Har du redan sett serien eller vill läsa ändå så är det bara att markera texten. Men jag rekommenderar att du ser serien innan du läser, det är den värd!

Att Nathan hade odödlighetskraften var inte direkt en jättestor förvåning. Jag misstänkte det redan när han ramlade ner från taket. Men det är ju spännande med upplägget de valde, att de hann begrava honom innan han vaknade till liv. Frågan är bara hur han kommer komma därifrån. Det kan inte vara så lätt, alla tror ju att han är död så de kommer ju inte direkt försöka gräva upp honom. Dessutom kommer hans ipod snart ladda ur, och då blir det riktigt tråkigt därnere.

Jag måste nog säga att Kelly är min favorit. Hon är den mest sympatiska och minst skumma karaktären av de fem huvudpersonerna. Nathan kan vara ett riktigt douche, Simon är riktigt skum, Alisha är väldigt... ja ni vet. I och för sig gillar jag Curtis väldigt mycket också, så han får väl dela första platsen med Kelly.

Jag är nöjd med alla 6 avsnitt och jag ska absolut fortsätta på säsong 2 så fort jag har tid. Men nu har sommarlovet börjat för mig vilket betyder att jag har mer tid att spendera. Men samtidigt ska jag passa på att vara ute och kanske åka och bada när det är fint väder, så det blir väl framförallt de regniga dagarna och de mörka kvällarna.

Misfits överraskade mig positivt och jag hoppas att du känner att du också vill ge den en chans. Jag kan garantera att du kommer veta direkt i avsnitt ett om den är något för dig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar