måndag 30 november 2015

Galavant: Säsong 1Galavant har konstigt nog tagit mig ett bra tag att kolla igenom. Första avsnittet såg jag strax efter att det hade släppts och sista avsnittet såg jag först idag.

Galavant är en sagoinspirerad musikalkomedi innehållande hittills åtta avsnitt på cirka 20 min per avsnitt. Serien följer prins Galavant, prinsessan Isabella och Galavants väpnare Sid efter att de gått ihop för att utsöka hämnd på kungen som tagit Galavants kärlek Madalena och kidnappat Isabellas föräldrar. Serien har blivit förnyad för en till säsong som har premiär i januari nästa år.

Galavant är utan tvekan något annorlunda än vad man sett på tv tidigare, och jag måste säga att jag gillar det! Serien bjuder på skratt, catchiga musiknummer och (åtminstone mot slutet) även lite spänning. Jag är väldigt glad över att serien efter mycket om och men, blivit förnyad, framförallt eftersom den är så himla annorlunda (på ett bra sätt)! Jag vill alltid ha fler musikalserier att titta på, och Galavant är den perfekta serien inom den kategorin.

Karaktärerna är inte jätte fördjupade, men det behöver de heller inte vara i en serie som denna. Man gillar alla på olika sätt! Förutom kanske Madalena. Men min favorit måste jag säga är kungen. Han är utan tvekan den roligaste karaktären, och jag ser fram emot att få se honom och Galavant jobba tillsammans!

Jag rekommenderar Galavant till den som gillar komediserier, musikaler, äventyr och forntida filmer som driver med sagovärlden! Det är extra roligt att många kända skådisar gör gästinhopp i serien (och dessutom sjunger!), t.ex. Ricky Gervais, John Stamos, Anthony Head och Hugh Bonneville!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar